Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Hradec Králové » ubytování v soukromí » Petříkův statek - Sovětice (ubytování)

Petříkův statek - Sovětice (ubytování) [46146]




Stylově zařízená zemědělská usedlost s tradičním chovem strakatých koní se nachází v obci Sovětice v regionu Hradce Králové, kde došlo k rozhodujícímu střetu rakouských a pruských vojsk v roce 1866. Statek se svou architekturou byl uznán státem chráněnou památkou, jako doklad stavitelství 19. stol.

Umístění a dostupnost objektu

Příjezd k zemědělské usedlosti je bez problémů po celý rok. Po silnici 1. tř. č. 35 z Hradce Králové do Jičína v obci Sadová odbočte (od HK za žel. přejezdem doprava, od Jičína doleva) směr obec Sovětice (1km). V obci Sovětice ihned za „fotbalovým“ hřištěm u autobusové zastávky odbočte doprava, po 200 m pod starou lípou najdete statek s bránou a zvonicí č.p. 24.

Vybavení objektu

K ubytování jsou našim hostům (max. 9 osob) k dispozici 1x dvoulůžkový, 1x třílůžkový a 1x čtyřlůžkový pokoj v podkroví se společným sociálním zařízením . Součástí pronájmu je i plně vybavená kuchyně a stylová jídelna s kapacitou 10 míst. Z jídelny je možno vycházet přímo na zatravněnou terasu s altánem a zahradním nábytkem, herní sestavou pro děti se skluzavkou a houpačkami. Dále je hostům k dispozici gril, ohniště, společenské hry, případně i jízdní kola.

Služby

Součástí dvora jsou stáje s tradičním chovem strakatých koní. Hosté mají možnost podle svých schopností prohlédnout si válečné pole s mnoha pomníky z koňského sedla nebo z „bryčky“ se spřežením. Začátečníkům umožníme první kontakt s koňmi případně i základy ježdění prostřednictvím intenzivního výcviku.

Parkování

V uzavřeném dvoře statku.

Stravování

Restaurace s celoročním provozem a kuchyní 1 km (obec Sadová) Hostinec - nápoje v obci - 100 m Možnost nakupování v místním koloniálu -100 m

Letní aktivity

Hostům je k dispozici solárně vyhřívaný bazén o rozměrech 7,5 x 3,5 x 1,2 m


Sdílej s přáteli:  Facebook      Twitter


strana 1

Vložení nových fotografií přidat text nebo poznámku     Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)