Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Marie Žampachová - průřez tvorbou (výstava hodonínské malířky a restaurátorky) (Ždánice)



Od: 9.4.2019 9:00  Do: 31.5.2019 16:00     Místo: Vrbasovo muzeum Ždánice

Cena: pouze na výstavu dobrovolné, do stálých expozic -základní 30 Kč, snížené 15 Kč

Od 9.4. - 31.5. 2019 bude probíhat ve Vrbasově muzeu ve Ždánicích výstava hodonínské malířky a restaurátorky Marie Žampachové.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Město Ždánice a Vrbasovo muzeum ve Ždánicích si Vás dovolují pozvat na výstavu obrazů hodonínské malířky a restaurátorky Marie Žampachové, která se uskuteční v době od 9.4. - 31.5. 2019 ve Vrbasově muzeu (přízemí renesančního zámku ve Ždánicích). Muzeum otevřeno: úterý - pátek (9 - 16 hod.), neděle + 1.5. a 8.5. (10 - 16 hod.).

    Marie Žampachová - jako restaurátorka obrazů měla vždy velmi blízko k realistické malbě. Staré obrazy ji fascinovaly a vždy potřebovala vystihnout každý detail i ve svých obrazech, ať už se jednalo o její tvorbu portrétů, figurální tvorbu, malby v plenéru nebo kopie starých mistrů. Jako protipól této realistické tvorby působí meditační obrazy, které jsou součástí této výstavy. Tato výstava je průřezem její umělecké tvorby a zároveň zde představí i některé své restaurátorské práce. Více na www.r-atelier.cz, www.muzdanice.cz, www.vrbasovo-muzeum.webnode.cz.

    Kromě výstavy si návštěvníci mohou prohlédnout stálé expozice s památkami na generála Loudona, původní vybavení zámeckých interiérů, pohyblivé modely vodních a větrných mlýnů, parních strojů, středověké vesnice a věžních hodin. Dále pak oddělení napoleonské, numismatické, keramické, etnografické, technické, archeologické a přírodovědné. Součástí expozic - volně přístupná zámecká kaple. Možnost prohlídky s výkladem. Najdete nás v přízemí renesančního zámku ve Ždánicích s vchodem ze zámeckého parku. K zámku přiléhá zámecký park se vzácnými dřevinami a psím hřbitovem.





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)