Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Výstava obrazů akad. sochaře a malíře Jana Znoje (Ždánice)



Od: 11.7.2018 9:00  Do: 31.8.2018 16:00     Místo: Vrbasovo muzeum - přízemí ždánického zámku

Cena: 15 a 30 Kč, pouze na výstavu dobrovolné

Od 11.7. - 31.8. 2018 probíhá ve Vrbasově muzeu ve Ždánicích výstava obrazů akademického sochaře, malíře a keramika Jana Znoje.




  • Mapa místa akce

  • Oficiální web akce




    Podrobné informace:


    Na výstavě návštěvníci uvidí mimo jiné i soubor obrazů, které byly původně zakoupeny k výzdobě sklepa Lidové hvězdárny ve Ždánicích.

    Jan Znoj (1905 - 1950) - byl synem pekaře Jiljího Znoje a jeho manželky Žofie roz. Zlámalové. Rod Znojů se dle Jakuba Vrbase usadil roku 1649 ve Ždánicích. Praděd J. Znoje Bartoloměj Znoj byl hrnčířský cechmistr. Děd Filip Znoj byl tkalcem ve Ždánicích. Bratr Jana Znoje Ladislav Znoj byl keramik.

    Studoval na Státní odborné keramické škole v Bechyni, na Umělecko-průmyslové škole v Praze, na Kunstgewerbeschule ve Vídni. Během studií navštívil Itálii, Francii, Německo a Dánsko.

    Jako pedagog působil na Státní odborné škole v Teplicích, Státní škole pro porcelánový průmysl v Karlových Varech a od r. 1932 působil jako profesor Státní odborné keramické škole v Praze.

    Jeho největší monumentální dílo je reliéfní výzdoba modlitebny Husova sboru Církve Československé husitské v Praze na Vinohradech.

    Vstupné pouze na výstavu - dobrovolné

    do stálých expozic 15 a 30 Kč

     

    Muzeum otevřeno: pondělí - zavřeno

                                úterý - pátek 9 - 16 h

     

    Stálá expozice s původními inventáři ždánického zámku (rod Seidlů a Loudonů), pohyblivé modely vodních a větrných mlýnů, parních strojů, středověké vesnice a věžních hodin. Napoleonika, keramika, numismatika, etnografie,archeologie, příroda, zámecká kaple atd. Celkem 6000 exponátů v 11 místnostech přízemí renesančního zámku ve Ždánicích. Možnost prohlídek s výkladem.

    Dětem jsou k dispozici pracovní listy.

                                sobota, neděle 10 - 16 h    





  • Komentáře:



    Přida komentář:
    Pro komentování akcí musíte být přihlášeni!


    (c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
    Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)