Penzion Na Kiosku (penzion)


Seznam lokalit v okolí


penzion Penzion Na Kiosku (penzion) vzdálenost: 0 km

Penzion Na Kiosku je zrekonstruovaná výletní restaurace, jejíž historie sahá až do poloviny 19. století. Tehdy na podnět zemského soudního rady pana Josefa Jelínka, aby se zrekonstruoval a zkrášlil Kiosek u městského lesa, obecní úřad zorganizoval májový ples a jeho výtěžek věnoval na výstavbu výletní restaurace. Ta byla potom postavena v těsné blízkosti hudebního pavilonu, který již od roku 1858 svoji dominantní polohou v místní části zvaném „Na Kiosku“ dotváří panorama města Šternberka. Je odtud krásná vyhlídka nejen na velkou část nížiny Hanou, ale i na Drahanskou vrchovinu.

Budova původní výletní restaurace prošla během své více jak stoleté historii několika rekonstrukcemi a dostavbami. Poslední rekonstrukce byla provedena v roce 1994, kdy byla přistavena ubytovací část. Od této doby mohou klid a výjimečnou atmosféru této lokality vychutnávat také ubytovaní hosté.

Penzion Na Kiosku se nachází v moravském městě Šternberk v půvabné krajině podhůří Nízkého Jeseníku, 16 km od hanácké metropole – Olomouce. Svou polohou – na okraji lesa – vzdáleném od centra města do 900 m, přímo vybízí ke strávení nejen příjemné a klidné dovolené uprostřed krásné moravské přírody, ale je vhodný i pro krátkodobé služební pobyty.
Příznivcům turistiky se zde naskýtá plné vyžití v každém ročním období a pro cyklisty je k dispozici mnoho cyklotras.

Ubytování

Nabízíme možnosti ubytování v 1-3 lůžkových pokojích, každý pokoj má své sociální zařízení (WC+sprcha) a BTV.

Samozřejmostí je parkování automobilů před penzionem na vlastním oploceném parkovišti i uskladnění Vašeho bicyklu v objektu penzionu.



Restaurace

Restaurace Vám nabízí příjemné posezení ve stylovém prostředí s kapacitou 45 míst. V letních obdobích je k dispozici posezení na zahrádce u altánku.

Provozní doba:

  • Úterý – Čtvrtek..............11,00 - 22,00 hod.
  • Pátek – Sobota..............11,00 - 23,00 hod.
  • Neděle...........................11,00 - 20,00 hod.

    K soukromým akcím je možno využít salonek pro pořádání rodinných oslav, společenských a pracovních setkání. Má kapacitu 25 míst.

    Jídelní lístek nabízí výběr z více než 80 druhů jídel z masa hovězího,vepřového, kuřecího, zvěřinu, ryby, těstoviny i bezmasé pokrmy.


  • Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit






    zdroj: www.KrasneCesko.cz