Chrást (obec)


Seznam lokalit v okolí


obec, osada Chrást (obec) vzdálenost: 0 km

Obec Chrást leží 15 km severovýchodně od centra Plzně na křižovatce cest od Plzně, Třemošné, Stupna a Dýšiny, v malebné krajině, jejíž krásu umocňují romantická zákoutí na řece Klabavě i Berounce.

Vzhledem ke své poloze, vhodnému silničnímu, autobusovému i železničnímu spojení s Plzní a Prahou se stala obec rekreační zónou Plzně. Od dubna do září se Chrást stává druhým domovem chatařům a chalupářům. Pohostinnosti obce využívají v létě i turisté a hlavně vodáci, kteří při sjíždění Klabavy obdivují 38 metrů vysoký železniční most, postavený při budování železniční trati do Stupna v roce 1863, který byl svého času druhým největším mostem rakouského mocnářství. Byl postaven dle projektu známého architekta pana G. Eifella. Tábořiště „Na Závrtku“ u řeky Berounky je nejznámějším východiskem pro splutí řeky Berounky.

V obci je provedena plynofikace, telefonizace, nově byly elektrifikovány okrajové části obce. V roce 1997 byla dostavěna druhá čistička odpadních vod a nyní probíhá další etapa výstavby kanalizace. Tyto investice do infrastruktury mají především za cíl zajistit podmínky pro příjemné bydlení a podpořit příliv trvale bydlících občanů.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz