Valašské Meziříčí (město)


Seznam lokalit v okolí


město, městys Valašské Meziříčí (město) vzdálenost: 0 km

Valašské Meziříčí leží na soutoku řek Rožnovská a Vsetínská Bečva. Svou polohou představuje vstupní bránu do pohoří Moravskoslezské Beskydy. Meziříčí vzniklo na levém břehu Rožnovské Bečvy. První zmínka o něm pochází z roku 1297. Na pravém břehu byla založena obec Krásno, roku 1491 povýšená na městečko. Přestože měly několik staletí společnou vrchnost, ke spojení Meziříčí a Krásna v nynější Valašské Meziříčí došlo až v roce 1924.


Dvě řeky, dvě města, dvě radnice, dva zámky. Valašské Atény, perla nad Bečvou. Návštěva půvabné metropole Valašska může být pro zahraniční i tuzemské návštěvníky vítaným zpestřením jejich turistických cest. První zmínka o Meziříčí pochází z roku 1297. V sousedství byla založena obec Krásno, roku 1491 povýšená na městečko. V roce 1924 se spojily ve Valašské Meziříčí.

Valašské Meziříčí je město s bohatou sportovní tradicí i nabídkou. K dispozici je letní stadion se dvěma fotbalovými hřišti a atletickou dráhou. V sousedství stojí letní koupaliště, nově zastřešený zimní stadion s kuželnou, tenisové dvorce a haly na bowling a tenis. Na řece Bečvě je loděnice se slalomovou dráhou. Hlavními sportovními akcemi jsou Valašská rallye a mezinárodní tenisový turnaj žen Deza Trophy.

Naučné stezky Tomáše Garrigue Masaryka a Jana Karafiáta a jeho Broučků. Muzeum regionu Valašsko, sídlící v zámku Kinských, nabízí expozici skla, gobelínů, historie města i krátkodobé výstavy.Oblíbeným cílem turistů je Valašské muzeum v přírodě v nedalekém Rožnově pod Radhoštěm, horské středisko Poustevny v Beskydách, přehrada Bystřička, Hranická propast a lázně Teplice nad Bečvou.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz