Botanická zahrada - Prášily (zahrada)


Seznam lokalit v okolí


botanická zahrada Botanická zahrada - Prášily (zahrada) vzdálenost: 0 km

Jedná se o nejvýše položenou botanickou zahradu v ČR. Založena byla v roce 2005 a rozprostírá se na ploše 15 arů. K vidění jsou zde původní šumavské rostliny, skalničky, trvalky a dřeviny. Pýchou místní botanické zahrady je sbírka 400 narcisů. Jedná se venkovní volně přístupnou zahradu, která není zpoplatněna. Při návštěvě zahrady můžete přes plot pozorovat rodinku bizonů amerických.

Pokud přijedete do Prášil od Srní, tak hned po příjezdu do obce, těsně za mostem přes Prášilský potok uvidíte vstupní bránu do botanické zahrady. Zahrada je volně přístupná veřejnosti od jara do podzimu denně od 8:00 do 18:00 hodin. Vstupné je vskutku lidové a na dnešní dobu v mnoha ohledech neuvěřitelné. I přesto, že tato zahrada v sobě ukrývá spoustu vykonané práce, a je jasné, že musí být pravidelně udržována, tak za vstup nezaplatíte ani halíř. Vstupné je pro všechny zcala zdarma!

Nepatrně kazí dojem z celé botanické zahrady ten fakt, že se zde nenachází popisky k jednotlivým rostlinám. Totéž schází i u uměleckých děl, kde bych předpokládal informace o autorech a době vzniku jednotlivých děl. Je ale pravdou, že pokud je vstup do zahrady zdarma, pak je to zcela nepatrný nedostatek, který je naprosto smazán nadmíru příznivou cenou za vstup. Škoda, že zde nebyli k vidění zmiňovaní bizoni, čož bylo snad jen dočasně. Botanická zahrada v Prášilech je i přes tyto drobnosti příjemným místem k relaxaci a určitě si jí rádi prohlédnou nejen milovníci rostlin.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit











zdroj: www.KrasneCesko.cz