Black Rock Ranch - Kamenický Šenov (jezdectví)


Seznam lokalit v okolí


zajímavost Black Rock Ranch - Kamenický Šenov (jezdectví) vzdálenost: 0 km

Ranč Black Rock se nachází v obci Prácheň u Kamenického Šenova. Celé okolí lemují čedičové útvary, přičemž nejznámější z nich je Panská skála, která se nachází přímo uprostřed obce Prácheň. Ranč byl založen v roce 1995 zakoupením prvního koně,tehdy ročního hřebečka, křížence hucula, jménem Bobeš, který je na našem ranči stále. Postupem let k němu přibývali další koně převážně ČT, A1/1 a později i PH a QH, kteří u nás našli domov.

Provádíme výcvik mladých koní, kteří zde mají zázemí pro tréning i oddechový čas. Dále si u nás můžete ustájit koně jak jezdecké, tak klisny určené k chovu, nebo hříbata, která na prostorných pastvinách vyrostou pro vaši radost.

 

Jezdecký klub byl založen roku 2005 a od té doby je zaměřen výhradně na výuku mladých jezdců. Děti se učí pracovat s koňmi od úplného začátku, což je péče o koně, ale i stáj a postroje až po ježdění, které zakončují klasickou licencí. Klub se učastní mnoha akcí, jak parkurových a drezurních hobby závodů, distačních a hubertových jízd, tak i westernových soutěží, kde mohou děti ukázat a hlavně uplatnit své znalosti.

V našem JK jsme otevřeli i kroužek pro nejmenší jezdce, který navštěvují děti od 2 let. Děti zde získávají první zkušenosti s koňmi od hlazení až po jejich odvážné výkony na hřbetu koně.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz