Expozice času - Šternberk (muzeum)


Seznam lokalit v okolí


muzeum Expozice času - Šternberk (muzeum) vzdálenost: 0 km

Město Šternberk mívalo v minulosti přízvisko „město hodin“. Továrna Chronotechna již zanikla a s ní i výroba hodin a budíků. Zato zde najdeme zvláštní muzeum „Expozice času“, kde je k vidění vše, co nějak s pojmem čas souvisí.

Čeká zde na vás na 250 exponátů, mezi jinými také model atomových hodin, který poskytla Královská observatoř v Greenwichi. Expozice je koncipována tak, že zaujme malé i dospělé návštěvníky.

Projdeme se vesmírem a na interaktivním monitoru si můžeme sami sestavit sluneční soustavu. Seznámíme se s vývojem kalendářů, včetně kalendáře aztéckého. Prohlédneme si hodiny od nejstarších (přesýpací, sluneční a později již mechanické) po ty současné elektronické a digitální.

Uvidíme zde, jaká byla dílna hodináře i se zvláštními hodinářskými nástroji. Jedna samostatná část je věnována již zmíněné tradici ve výrobě hodin v bývalé Chronotechně.

Za zmínku stojí i to, že se zde můžete vyfotografovat modelem Hubblova kosmického teleskopu a pořízené fotografie si pak stáhnout z webu muzea.

Expozice času nabízí také mnohé doprovodné programy pro mládež. V prostorách expozice se pořádají koncerty, samostatné výstavy a různé akce pro děti.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit

Hodnocení návštěvníků: 10.0000


zdroj: www.KrasneCesko.cz