Městské kino - Týniště nad Orlicí (kino)


Seznam lokalit v okolí


multikino, kino Městské kino - Týniště nad Orlicí (kino) vzdálenost: 0 km

Kulturní zařízení ve městě vzniklo v 50.letech jako závodní klub n.p. Český nábytek. Stávající sál a jeviště podnik přebudoval a přistavěl a v roce 1965 otevřel pod názvem Jednotný závodní klub ROH. V roce 1980 byla dobudována další a zatím poslední přístavba. Do roku 1991 zařízení existovalo a vyvíjelo činnost pod správou odborů. V roce 1991 vznikl Kulturní dům města, již pod patronací Městského úřadu a rokem 1998 a propojením několika dalších činností bylo zřízeno dnešní Kulturní centrum města Týniště nad Orlicí.

V budově Kulturního domu je divadelní sál pro 340 osob s jevištěm, malý sál s možností propojení na přísálí s celkovou kapacitou 130 míst. Sál je vhodný jak pro společenskou, tak i přednáškovou, výstavní a prodejní činnost. Dále jsou zde i 4 další prostory vhodné k jednorázovému pronajmutí. V budově sídlí i Divadelní soubor Jirásek, který obhospodařuje asi 2600 divadelních kostýmů s možností zapůjčení. Je zde i možnost občerstvení. V budově sídlí také městský kronikář.

K další činnosti patří také městské kino, které hraje v současné době 3x v týdnu. K dispozici má sál s kapacitou 177 míst, vhodný i pro přednášky, besedy, aktivy, semináře atd. Možnost propojení na restauraci Dělnický dům.

Pod aktivity Kulturního centra patří i výstavní prostory v Městské knihovně na sídlišti U Dubu. Prostory jsou vhodné pro výstavní činnosti jakéhokoliv uměleckého směru.

Kulturní centrum zajišťuje měsíčně vydávání Zpravodaje města Týniště nad Orlicí v nákladu 740 ks výtisků a příspěvky do něho přijímá vždy do 12.dne předchozího měsíce.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz