Hotel u Daliborky - Louny (hotel, restaurace)


Seznam lokalit v okol


hotel, hostel Hotel u Daliborky - Louny (hotel, restaurace) vzdlenost: 0 km

Restaurace & Hotel U Daliborky se nachází v píhradebním bloku situovaném severn od námstí, sousedí s jedním z nejpozoruhodnjších dom ve mst zvaném Daliborka a zárove v Hilbertov ulici vytváí protjšek bývalé radnice. Díky šetrné rekonstrukci budovy byly zachovány i ty nejjemnjší z pvodních detail, které dokreslují jedinenost stavby. Restaurace KLASIK, Gotické sklepení a Restaurace PANORAMA s krásným výhledem na eské stedohoí nabízí píjemné posezení.
V ubytovací ásti nabízíme šest prostorných hotelových pokoj s komfortním vybavením. Souástí dvou pokoj je navíc kuchyský kout. Naše prostory jsou vhodné pro poádání firemních akcí, slavnostních a svatebních hostin, abiturientských a rodinných setkání a jiných spoleenských událostí….. Píjemné prostedí, osobitá atmosféra, vysoký komfort dlá z tohoto objektu ideální místo pro návštvníky královského msta Loun a jeho okolí.

První zmínka o dom je z roku 1295 kdy tvoil adu mšanských dom a byl souástí osy msta. Zachovaly se zde i pozoruhodné pozdn gotické sklepy z doby poáru msta v roce 1517. Souasnou podobu objektu v prelí i dispozici zásadn ovlivnila pestavba domu v roce 1893 na které se podílel stavitel Karel Hejzl. První zachovalé stavební plány jsou z roku 1932, které zhotovil stavitel František Hieke, tyto novodobé úpravy jsou pouze úelového charakteru. Zámr zídit vinárnu se zázemím pochází z roku 1990 byl realizován v roce 1992 s úpravou fasády. V roce 2011 byla ukonena rozsáhlá rekonstrukce celého domu do jeho souasné podoby.

Hotel má kapacitu 6 pokoj (15 lek vetn pistýlek) s vlastním sociálním zaízením, WC, sprchovým koutem nebo vanou, fénem. Standardn jsou pokoje vybaveny TV+SAT, vysokorychlostním internetovým pipojením a bezpenostním safem.


Kompletn informace o lokalit > | Pidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz