Restaurace Atlanta - Hradec Králové (restaurace)


Seznam lokalit v okolí


restaurace, hostinec, kavárna Restaurace Atlanta - Hradec Králové (restaurace) vzdálenost: 0 km

Bar a restaurace Atlanta je zavedenou firmou již více než 10 let. Jde o podnik vedený se zájmem poskytovat co nejlepší služby na co nejvyšší úrovni. I proto byl na jaře roku 2007 nově zrekonstruován.

Dominantním bodem restaurace Atlanta je bar ze dřeva s odstínem divoké hrušky, s bodovým nasvícením. Ve tvaru podkovy jej pak lemují stoly a boxy pro hosty, přičemž je zachováno soukromí a příjemné posezení pro každého. Velmi oblíbené je v letních měsících posezení na předzahrádkách s vyhlídkou na pěší zónu a Masarykovo náměstí.

Restaurace Atlanta nabízí velký výběr jídel domácí i zahraniční kuchyně. Specialitou restaurace je široká nabídka salátů z čerstvé zeleniny připravovaných s různými druhy a úpravou masa.
Pravidelně pořádáme tématické kuchyně a tak hosté mohou ochutnat např. mexické, slovenské nebo krkonošské speciality připravované profesionály, kteří jídlo pro Vás chystají s nejvyšší péčí.

Pro všední dny připravujeme polední menu, kdy je vždy výběr ze tří možností s moučníkem z vlastní cukrářské výrobny.
Oblíbená je také nabídka pro naše nejmenší, kdy každé dítě obdrží speciální jídelní lístek, který si může vymalovat a vyluštit dětský kvíz.


V oblasti nápojů bar restaurant Atlanta sleduje aktuální trendy a nabízí tak výběr míchaných nápojů, ale také obsáhlou vinotéku kvalitních vín z tuzemské i zahraniční produkce špičkových vinařství.


Doporučujeme, aby jste ochutnali naši kávu ALFREDO - PRIMUS OMNIUM. Jedná se o 100% směs Arabica s jemnou pěnou a vytříbenou chutí. Z této kávy připravujeme všechny obvyklé druhy úprav a podrobnou nabídku naleznete v nápojovém lístku.

Pro milovníky silné kávy nabízíme dvojité espresso v hrníčku, který si odnesete jako suvenýr sebou.

Znalci kvalitního vína jistě ocení naši nabídku speciálně lahvovaných vín pro naši restauraci firmou Vinselekt Michlovský a.s.. Jedná se o Veltlínské zelené kabinet, ročník 2006 z hroznů z území podél 49 parallely, která je prakticky nejseverněji položenou vinařskou lokalitou střední Evropy. Hrozny zde dozrávají střídavě pod vlivy atlantického i vnitrozemského klimatu. Vlhčí a svěží vzduch proudící od Atlantického oceánu zpomaluje sice zrání hroznů, přispívá však zároveň k lepší tvorbě něžných aromatických a jemných kořeněných látek. Rovněž i půdní faktory jsou velice pestré a různorodé. Převládají převážně půdy sprašové, ale i kamenité, štěrkovité, hlinitopísčité a hlinitojílovité. Členitost a různorodost půd společně se zmiňovanými klimatickými podmínkami dodávají vínům 49 parallely neopakovatelný a nesmazatelný charakter, vyznačující se jemnými, ale zároveň i bohatými aromatickými látkami a příjemně svěží pitelností.

Rulandské modré pozdní sběr, ročník 2005. Toto červené víno se zpracovavá karbonickou macerací, jablečno-mléčnou fermentací a nazrávaná v sudech barrique.

Pro zdokonalení požitku je součástí vinná sklenka s logem naší restaurace, kterou si odnesete jako dárek.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz