Penzion Eliščin dvůr - Hajnice (pension)


Seznam lokalit v okolí


penzion Penzion Eliščin dvůr - Hajnice (pension) vzdálenost: 0 km

Eliščin dvůr se nachází v klidné části obce Hajnice dříve Kyje – bývalé Sudety.  Původní obyvatelé byli Německé národnosti. Jedná se o zrekonstruovanou zemědělskou usedlost, jež je památkově chráněna. Penzion pochází z 18. století a sousední roubenka z 16. století. ( dle odhadu pracovníků památkové péče).  Dnešní obyvatelé usedlosti – rodina Kálalových objekt penzionu celkově zrekonstruovala a částečně také sousední roubenou chalupu. Chovají zde ovce a ovčácké psy, což dodává stylovost a autentičnost tomuto objektu.

Penzion má dva apartmány s vybavenými kuchyňkami, kamennou společenskou místnost s krbem ( možnost pořádání menších spol. akcí  ), rozlehlou zahradu s bazénem, dětské pískoviště, a vlastní parkovací plochu. Můžete se zde ubytovat po celý rok za sezónní či mimosezónní ceny. V okolí je velký výběr míst, kam můžete zajet za kulturou, sportem či zábavou. V případě zájmu Vás majitelé seznámí s ovcemi a jejich chovem, ovčáckými psy  a ostatními obyvateli usedlosti.

K penzionu náleží i ovčí farma – cca 50 oveček s jehňaty se většinou popásají na pastvinách za domem v zimním období jsou hned vedle sousedící roubenky, kde mají chlív ve kterém se matky ovce starají o svá čerstvě narozená jehňata. Jedná se o stádo kříženek a některých čistokrevných ovcí, které má svého berana ,,Béďu‘ zástupce masného plemene Clan Forrest. Účelem chovu je produkce jatečných jehňat s dobrou zmasilostí.  Po předchozí domluvě si můžete objednat jehněčí maso z domácího chovu,  pro více jak 10 lidí doporučujeme specialitu "ovčáckou lornu".


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz