Muzeum komunismu - Praha 1 (muzeum)


Seznam lokalit v okolí


muzeum Muzeum komunismu - Praha 1 (muzeum) vzdálenost: 0 km

Muzeum představuje sugestivní pohled na éru komunismu se zaměřenímna Československo (obecně) a na Prahu (specificky) v mnohasférách a z různých pohledů: každodenní život, politika, historie,sport, ekonomika, vzdělání, umění, mediální propaganda, Lidovémilice, armáda, policie, (včetně tajných služeb StB),cenzura,soudní a jiné donucovací instituce (včetně éry stalinismu– procesy a politické pracovní tábory) atd.. Věnujeme se zejménadobě totalitního režimu od únorového puče v roce 1948 do listopadu 1989.

Muzeum se rozkládá zhruba na 450 metrech čtverečních, v paláciSavarin, který se nachází v centru Prahy, Na Příkopě 10 (2min od Václavského náměstí). Výstavní prostory umožňují ukázkua interpretaci předmětů a historických dokumentů. Výstavudoprovází vyprávění pečlivě zpracované ze směrodatných data faktů souvisejících s komunismem jako fenoménem 20. století.V žádném případě organizátoři výstavy nechtějí a nebudou propagovat či se jinak zabývat současnými politickými otázkami v ČR.

Toto je první muzeum v Praze (od dob Sametové revoluce), kterése specificky zabývá systémem, jenž vznikal ve sférách bývaléhoSovětského svazu (SSSR). K bohatosti výstavy patří pečlivěvybírané originální materiály a zajímavě zpracované instalace,které obsahují autentické artefakty. To vše je k vidění ve třech hlavních výstavních sálech a v přilehlé promítací místnosti.

Předností výstavy je především její obsah - dnes již nevšednípředměty a materiály, které pocházejí z vlastního obsáhléhoarchivu muzea. Dále jej tvoří materiály získané z veřejných i osobních sbírek a archívů.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz