Lanové centrum Proud - Praha 9 (lanové centrum)


Seznam lokalit v okolí


lanové centrum, lezecká stěna Lanové centrum Proud - Praha 9 (lanové centrum) vzdálenost: 0 km

První lanové centrum v České republice bylo otevřeno v roce 2000 a neslo název Lanové centrum PROUD. V současné době je držitelem této značky deset lanových center v České a Slovenské republice. Programy v nich absolvovalo více než sto tisíc návštěvníků.

Značka Lanové centrum PROUD je udělována provozovatelům lanových center, jejich snahou je společně vytvářet kvalitní zázemí a programy pro své klienty a zajišťovat bezpečný chod svých areálů. Udělovatelem značky je Lanové centrum PROUD o.s..

Garance kvality

  1. Všichni instruktoři Lanových center PROUD jsou odborně vyškoleni podle metodiky akreditované MŠMT ČR.
  2. Lanová centra PROUD jsou vystavěna ve shodě s mezinárodně platnými standardy ACCT (Association for Challenge Course Technology).
  3. Každé Lanové centrum PROUD prochází pravidelnou kontrolou, které je ve shodě s mezinárodními standardy.
  4. Používáme systém záložního jištění.
  5. Zásadní používání karabin s pojistkou.
  6. Používání výhradně celotělových úvazků.
  7. Pravidelné kontroly opotřebení materiálu.
  8. Používání výhradně certifikovaného materiálu vhodného právě pro účely lanových center.
  9. Účast na programu je pro každého návštěvníka dobrovolná.

Všeobecné informace o programech:

Lanové centrum PROUD Praha je otevřeno každý den od 8 hod do soumraku po celý rok (v zimním období s omezeným provozem). Převážná většina programů v pražském lanovém centru je na objednávku, tzn. minimálně 3 dny před programem je zapotřebí si zamluvit program pomocí objednávkového formuláře. Přijatá objednávka bude potvrzena. Před tím, než zvolíte příslušný program dle nabídky, pročtěte prosím několik následujících bodů:

  • program je vhodný pro každého od věku 10 let, účast menších dětí na programu konzultujte při objednávce
  • v ceně každého programu v LC PROUD je: vlastní program na lanových překážkách, odborně vyškolený instruktor, veškeré potřebné vybavení (certifikovaný horolezecký materiál)
  • Lanové centrum PROUD je areál pod širým nebem. Je proto nutné vzít si oblečení na program podle aktuálního počasí. Převléknout se můžete u nás.

Co když Vás přijde na program méně/více, než jste uvedli při objednávce?

  • Podle počtu osob přiřazujeme počet instruktorů na program, chystáme určitý počet překážek, úvazků apod. Proto potřebujeme znát nejpozději 2 hodiny před samotným začátkem programu přesný počet osob, pokud se liší jejich počet ± 3 osoby od původní objednávky.
  • V případě, že počet osob bude nižší o více jak 3 osoby než na původní objednávce, můžeme od Vás požadovat poplatek 200 Kč.

Co v případě špatného počasí?

Program ještě nezačal:

  • pokud prší je nejlepší zavolat na uvedený kontakt lanového centra a domluvit se na variantě řešení (odložení programu, přesunutí na jinou hodinu nebo zrušení). Je potřeba však zavolat co nejdříve (nejpozději 2 hodiny před začátkem samotného programu), abychom stačili odvolat instruktora/y

Program už běží:

  • pokud začne pršet v průběhu programu, tak se buď chvíli počká, jestli se nejedná jen o nějakou přeháňku a pak se pokračuje dále v programu, anebo se program po domluvě s instruktorem ukončí a zaplatí se pouze doba působení v lanovém centru (vždy po půl hodinách)

STRUKTURA PROGRAMU V LC PROUD:

Většina programů v LC PROUD má pevně danou ověřenou strukturu.

Začíná se krátkým blokem aktivit zvaných ICEBREAKERS a DYNAMICS. Jsou to drobné aktivity zaměřené na navození příjemné atmosféry, poznání účastníků a zároveň na protažení těla.

Po tomto „rozcvičení" následují NÍZKÉ LANOVÉ PŘEKÁŽKY. Jsou to překážky do 1 metru nad zemí a slouží k bezpečnému nácviku překonávání překážek. Účastníci jsou rozděleni do malých skupinek a navzájem se jistí.

Dalším bodem programu je obléknutí celotělových úvazků a NÁCVIK JIŠTĚNÍ na trenažéru. Jde o výuku správné a účelné techniky jištění, protože se klienti v LC PROUD během programu jistí sami. Získávají tak novou dovednost pod vedením zkušeného instruktora.

Jakmile všichni zvládají bezpečné jištění, skupina se přesouvá k hlavnímu bodu programu a tím jsou VYSOKÉ PŘEKÁŽKY. Začínáme většinou na překážkách INDIVIDUÁLNÍCH - účastník překonává překážku sám (je samozřejmě jištěn). V průběhu programu se skupina dostává i na VYSOKÉ PŘEKÁŽKY TÝMOVÉ - tyto překážky jsou záměrně konstruovány tak, aby je jeden člověk nemohl zvládnout, a proto je překonává dvojice společně. Důležitou roli zde hraje spolupráce, komunikace a důvěra.

Pokud zůstane čas a chuť, je na závěr delších programů připraven skok, tzv. Big swing. Je to „bonbónek" pro odvážné. Tato obří houpačka z výšky 7m nad zemí prověří vaší odvahu, ale po jejich absolvování nabízí nepřekonatelný pocit euforie.

 


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit


zdroj: www.KrasneCesko.cz