Rozhledna Sylván - Plzeň (rozhledna)


Seznam lokalit v okolí


rozhledna Rozhledna Sylván - Plzeň (rozhledna) vzdálenost: 0 km

Na západním okraji města Plzně stojí šedesát osm metrů vysoký typizovaný stožár Radiomobilu. Při jeho výstavbě, v roce 1999, si dali radní města Plzně podmínku, že tato věž musí být přístupná veřejnosti. Pro úplnost dodejme, že se jedná o jednu z našich nejvyšších ocelových konstrukcí. Proto byla doplněna o vyhlídkovou plošinu ve dvaceti metrech. Další léta však zůstávala nepřístupná, jelikož se mobilní operátor a radnice města Plzně nemohli dohodnout, kdo z nich bude vyhlídku provozovat. Zájem nejevil ani jeden z nich. Do této roztržky vstoupil v roce 2003 soukromý podnikatel Alois Mach, který dokázal 30.5.2003 rozhlednu na vlastní náklady zpřístupnit veřejnosti.

Rozhledna nabízí kruhový výhled a je možné z ní vidět město Plzeň, ostatní dvě plzeňské rozhledny Chlum a Krkavec, hrad Radyni nad Starým Plzencem, dále za dobré viditelnosti například vrcholky Šumavy a Brd.

K rozhledně se dá dostat autem. Pojedeme ulicí Karlovarskou, kterou také budeme za světelnou křižovatkou pokračovat vlevo a dojedeme až k rozhledně. Pěšky je to nejblíže od tramvajové zastávky Sokolovská (tramvajová linka č. 4 Bory - Košutka). Půjdeme také ulicí Karlovarskou. Cesta je dlouhá asi 1,5 km.


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit









zdroj: www.KrasneCesko.cz