Krásenský Vrch u Krásna (rozhledna)


Seznam lokalit v okolí


rozhledna Krásenský Vrch u Krásna (rozhledna) vzdálenost: 0 km

Pěknou kamenou rozhlednou se může pochlubit obec Krásno, kterou na mapě najdeme přibližně pět kilometrů jižně od Horního Slavkova. Na zdejším 777. metrů vysokém Krásenském Vrchu ji postavili v době hospodářské krize (1933-1934) místní nezaměstnaní. Vedle rozhledny ještě kdysi stávala chata s občerstvením, po které jsou dodnes znatelné základy. Otevření vyhlídky proběhlo 23. června 1935. Projekt zhotovil místní sochař Willy Russo, který se pravděpodobně inspiroval mezopotamskými stavbami, či legendou o Babylonské věži.

Rozhledna má spirálovitý tvar, tvořený vnějším schodištěm, s průměrem podstavy 11. metrů.Vyhlídková plošina umístěná v pětadvaceti metrech, a na kterou můžete vystoupat po sto dvaceti kamených schodech, má průměr zůžený na necelé tři metry. V roce 1997 byla provedena rekonstrukce rozhledny místními nadšenci, při této příležitosti byly na vyhlídkové plošině osazeny tabulky s panoramaty okolní krajiny. Je odtud velice pěkně vidět Slavkovský les, Karlovarsko, Sokolovsko a západní hřeben Krušných Hor s dominaním Plešivcem, a Klínovcem. Výlet na rozhlednu můžeme doplnit navštěvou dvou nedaleko vzdálených hradů - Bečova nad Teplou a Lokte nad Ohří.

Automobil lze zaparkovat na plácku při silnici vedoucí z Bečova nad Teplou do Horního Slavkova. Parkoviště se nachází přibližně 1 kilometr nad Krásnem směrem od Bečova. Od parkoviště k rozhledně je to asi 1 km po neznačené cestě. Nejbližší železniční zastávka je vzdálena 6 kilometry po silnici a polních vestách před obec Dolní Hluboká a nachází se v Bečově nad Teplou (žel. trať č. 149 K. Vary - Mar. Lázně).


Kompletní informace o lokalitě > | Přidat fotografii | Ohodnotit

Hodnocení návštěvníků: 9.8333










zdroj: www.KrasneCesko.cz