Cíl
obec, osada Borek (obec)
POPIS MAPA
MAPA CENÍK
PROGRAM / MENU FOTO A VIDEO
KAM V OKOLÍ

Obec Borek byla založena v roce 1777 v meandru řeky Labe, na jejím pravém břehu, cca 5 km od Staré Boleslavi. Od svého založení vždy spádovala k blízkému dvojměstí Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Tato spádovost zůstala zachována i po roce 1960, kdy byl zrušen okres Brandýs, a obec Borek byla správně a územně přiřazena do okresu Mělník.

Dnes je obec Borek vyhledávaným místem pro rekreaci. V blízkosti obce leží rozsáhlé borové lesy, vodní plochy a polní letiště pro rekreační létání. Obcí procházejí pěší i cyklistické stezky. Hodnota území obce se navíc umocňuje těsným sousedstvím labské vodní cesty a hlavní železniční trati z Nymburka do Mělníka. Mezi Mělníkem a Lysou nad Labem se tyto dvě dopravní cesty nikde více nepřibližují. 

V katastru obce se dosud těží písek, po ukončení této těžby a následné rekultivaci má vzniknout asi 20 ha velké jezero, které bude využíváno k rekreaci. Po rekultivaci dalších ploch vznikne i průmyslová zóna cca 24 ha s přímou návazností na přístav o rozloze okolo 11 ha vodní plochy - přístav je propojen s řekou Labe na 25. říčním kilometru.

Obec má základní vybavenost (obecní úřad, obchod, hostinec), ke sportu kromě koupání slouží i fotbalové hřiště.


Otevírací doba

telefon +420 - 326 911 945


Kontakty


Adresa:

Borek 61, 277 14



Napište nám (objednávka, rezervace, dotaz)
Váš mail:
Předmět:
Telefon:
Zpráva:

ověřovací kód
opište kód      



Přihlášení       Facebook
Copyright © 2003-2020, M.Kamler, info@KrasneCesko.cz      © 1997 - 2020, TOPlist s.r.o.