Cíl
obec, osada Vystrkov (obec)
POPIS MAPA
MAPA CENÍK
PROGRAM / MENU FOTO A VIDEO
KAM V OKOLÍ

Obec Vystrkov leží v těsné blízkosti města Humpolce v okrese Pelhřimov, u dálnice D1. Katastrální výměra území obce je 225 ha a nadmořská výška dosahuje 580 m n. m., v současné době je Vystrkov domovem pro zhruba 270 trvale hlášených obyvatel. První písemná zmínka, která hovoří o vsi Vystrkov, se v historických dokumentech objevuje roku 1599.

Vystrkov zdobí pěkná kaplička se zvoničkou, před kterou stojí železný kříž s Kristem na kamenném podstavci. Na katastru obce najdeme také starý pamětní kámen.

Obec se může pochlubit vybudovaným vodovodem, plynofikací a kanalizací s čistírnou odpadních vod a slušnou občanskou vybaveností. Občanům slouží obecní úřad, prodejna potravin, čerpací stanice, kulturní zařízení, pohostinství se společenským sálem a dostatek prostoru pro sportovní aktivity. Vybudován byl antukový tenisový kurt, travnaté hřiště pro míčové sporty a nové dětské hřiště. Vystrkov je napojen na pravidelné autobusové linky, které umožňují obyvatelstvu dojíždění za školami, zaměstnáním nebo lékařskou péčí. Ty hledají většinou v blízkém Humpolci.

Během roku pořádají Vystrkovští řadu kulturních a společenských akcí, věnovaných zejména dětem. Pořádá se tu každoroční stezka odvahy, cyklistické závody i výlety za poznáním i zábavou a jiné společenské akce. Obec je členem mikroregionu Zálesí a Svazku obcí Humpolecka. Katastrem Vystrkova prochází žlutě značená turistická trasa, směřující na sever do Humpolce a na jihozápad do obce Kletečná. Velká část katastru je porostlá lesy, které jsou ideálním místem k procházkám i houbaření. 


Otevírací doba

Úřední hodiny:

Středa: 15:00 - 17:00

telefon +420 - 565 536 017

telefon +420 - 724 180 386


Kontakty


Adresa:

Vystrkov 90

396 01 Humpolec



Napište nám (objednávka, rezervace, dotaz)
Váš mail:
Předmět:
Telefon:
Zpráva:

ověřovací kód
opište kód      



Přihlášení       Facebook
Copyright © 2003-2020, M.Kamler, info@KrasneCesko.cz      © 1997 - 2020, TOPlist s.r.o.