Cíl
město, městys Velký Šenov (město)
POPIS MAPA
MAPA CENÍK
PROGRAM / MENU FOTO A VIDEO
KAM V OKOLÍ

V současné době (k 1.1.2015) žije ve Velkém Šenově  1971 stálých obyvatel s průměrným věkem 40,28 let. Jsou zaměstnáni v místních podnicích: Stap a.s. ,Vilémov -vznikl 4.května 1948 z řady závodů zabývajících se výrobou stuh a prýmků, dnes je ve Velkém Šenově závod 02 s výrobou technických stuh a šněrovadel; Železárny s.r.o.,dříve spojené ocelárny a válcovna, vznikly z majetku německých firem Hillů a Müllerů,hlavním produktem je výroba páskové oceli galvanicky pokovené; Tratec-CS s.r.o.(strojírenský závod); Centroflor(výroba umělých květin).Většina lidí však dojíždí do okolních měst.Přesto je zde vysoká nezaměstnanost. Ve městě je mateřská škola; základní škola, kterou navštěvují i děti z okolních obcí.

Zásobování potravinami zajišťují celkem tři obchody, najdete zde kadeřnictví, prodejnu domácích potřeb, květinářství, hračkářství a papírnictví, prodejnu textilu, nákupní středisko, stavebniny.

Obyvatelé mají zajištěnu celkovou zdravotní péči na zdravotním středisku s ordinacemi pro dospělé, pro děti a dorost, ordinuje zde ženský lékař, zubní lékařka, rehabilitace. V místě je i výdejna léků a lékařská pohotovost.

Pro nejstarší obyvatele byl postaven Dům s pečovatelskou službou. Ve městě dobře funguje Klub seniorů.

Církevní život se v podstatě omezuje na pravidelné návštěvy bohoslužeb věřícími. Kostel je spravován šluknovskou farností.

Město Velký Šenov disponuje i renovovaným kulturním centrem, kulturním sálem a městskou ubytovnou.

Pro sportovce a příznivce sportu je připraveno zajímavé vyžití ve fotbalových oddílech SK Velký Šenov, byla vybudována dvě fotbalová hřiště, mezi tenisty na velice kvalitních tenisových kurtech se Vám bude jistě také líbit. Velkým Šenovem procházejí cyklotrasy, které spojují turistické přechody do SRN Sohland, Sebnitz a Hinterhermsdorf, které jsou v CHKO Labské pískovce.

Pro milovníky koupání je připraveno nádherné lesní koupaliště.Odpočinek nabízí i okolí revitalizovaného Černého rybníka v Leopoldově. Velký Šenov má vlakové i autobusové spojení se všemi okolními obcemi.


Otevírací doba

Úřední hodiny:

pondělí, středa 7.30-11.30 12.30-16.30

pátek              7.30-11.30 12.30-14.30

telefon +420 - 412 391 450

telefon/fax - 412 391 451

Kontakty


Adresa:

Mírové náměstí 342

407 78 Velký Šenov



Napište nám (objednávka, rezervace, dotaz)
Váš mail:
Předmět:
Telefon:
Zpráva:

ověřovací kód
opište kód      



Přihlášení       Facebook
Copyright © 2003-2020, M.Kamler, info@KrasneCesko.cz      © 1997 - 2020, TOPlist s.r.o.