Cíl
obec, osada Vísky (obec)
POPIS MAPA
MAPA CENÍK
PROGRAM / MENU FOTO A VIDEO
KAM V OKOLÍ

Obec leží v severní části Jihomoravského kraje na úpatí Drahanské vrchoviny ve výšce cca 470 m n. m. a je vzdálená 7 km od Letovic a 10 km od Boskovic. Historicky vznikla sjednocením horní, prostřední a dolní části.

Tato malebná vesnička s 254 obyvateli se může pyšnit jedním z nejstarších kostelů na Moravě, který je zasvěcen sv. Michaelu. Stojí na vyvýšenině uprostřed hřbitova a je zdaleka viditelný. V jeho věži jsou tři zvony, jeden je velmi starobylý z období gotiky a traduje se o něm, že by to mohl být nejstarší zvon vyrobený na Moravě.

Nedílnou součástí života v obci jsou nejrůznější spolky, ať už formální či neformální. K nejvýznamnějším patří Sbor dobrovolných hasičů, TJ Sokol nebo TJ Orel. Působí zde také Škola obnovy venkova Vísky, která organizuje vzdělávání, informační akce a další služby zejména pro neuvolněné starosty a další funkcionáře malých obcí z okolí.

Během roku probíhají v obci různé malé i větší akce, např. Vísecký ples, dětský karneval, hasičská soutěž, mírový oheň, turnaje v kopané, floorbale a stolním tenise, bowlingová liga, tradiční pouťové oslavy a mnoho dalších.

 


Otevírací doba

Úřední hodiny: letní čas

pondělí 19:00 - 20:00 hodin

telefon +420 - 516 475 822


Kontakty


Adresa:

Vísky 96

679 33  Vísky



Napište nám (objednávka, rezervace, dotaz)
Váš mail:
Předmět:
Telefon:
Zpráva:

ověřovací kód
opište kód      



Přihlášení       Facebook
Copyright © 2003-2020, M.Kamler, info@KrasneCesko.cz      © 1997 - 2020, TOPlist s.r.o.