POPIS |
MAPA ![]() | |
MAPA ![]() | CENÍK | |
PROGRAM / MENU | FOTO A VIDEO | |
KAM V OKOLÍ |
V Beskydském rehabilitačním centru jsme začátkem srpna 2014 otevřeli nově zrekonstruovanou restauraci U Sestřiček. Interiér restaurace je laděn převážně do světlých, přírodních barev. Na první pohled zaujmou neobvyklá stropní svítidla a také krb s kamenným obložením, který má průhled jak do hlavní místnosti, tak do sousedního salonku s kapacitou 25 osob. Originální jsou také výtvarné doplňky: průčelí hlavního prostoru zdobí obraz s beskydskou tématikou od malíře Jaroslava Korečka, který měl v září 2011 jako jeden z prvních výstavu v tehdy nově otevřené galerii Lara (mimochodem je to také náš bývalý pacient). Další plochy zdobí velkoformátové reprodukce fotografií z přelomu 19. a 20. století, jejichž originály nám laskavě zapůjčilo muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku. Ty zachycují například beskydskou krajinu, neznámé dospělé i děti, nebo naopak osobnosti, kterých si v našem regionu vážíme a jejichž činnost je zdokumentována. Najdete zde také málo známý portrét čeladenského básníka Josefa Kaluse, který vznikl u příležitosti jeho 70. narozenin v roce 1925.
V restauraci jde ale samozřejmě v první řadě o jídlo. Sestavili jsme proto zcela nový jídelníček, zaměřený na českou kuchyni. S novou koncepcí restaurace nám pomáhal Michal Göth, šéfkuchař hotelu Miura a legenda české gastronomie.
Jídla nyní připravujeme metodou „sous vide“, jejíž hlavní předností je zachování přirozené chuti, uchování a zvýraznění aroma, šťávy, textury a křehkosti, hodí se také výborně při přípravě dietních jídel. Nejdůležitější zásadou přitom je, že se vždy musí používat naprosto čerstvé a kvalitní suroviny. Proto je vybíráme jen od místních a ověřených dodavatelů. Maso nám dodává firma Steinhauser z Tišnova, domácí sýry odebíráme ze statku pana Menšíka v Kunčicích pod Ondřejníkem, brambory z Fryčovic, zelí z Nošovic a máslo z místních statků. Pohanku dovážíme z vyhlášeného Pohankového mlýna Šmajstrla v Trojanovicích.
Unikátní způsob přípravy, čerstvost a kvalita výchozích surovin a především příprava pokrmů bez přidání jakýchkoliv chuť zvýrazňujících látek dělají z jídel opravdový gastronomický zážitek.
Pondělí | 10:00–22:00 |
Úterý | 10:00–22:00 |
Středa | 10:00–22:00 |
Čtvrtek | 10:00–22:00 |
Pátek | 10:00–22:00 |
Sobota | 10:00–22:00 |
Neděle | 10:00–22:00 |
Čeladná 42, 739 12 Čeladná