Cíl
město, městys Lipník nad Bečvou (město)
POPIS MAPA
MAPA CENÍK
PROGRAM / MENU FOTO A VIDEO
KAM V OKOLÍ

Město Lipník nad Bečvou leží na dohled hradu Helfštýna v rovině Moravské brány. Je to historické město s mimořádně prostorným náměstím ve tvaru písmene L a velmi zajímavým souborem pamětihodností však je také Lipník nad Bečvou od roku 1989 městskou památkovou rezervací. Město může být hrdé na zachovalé historické jádro s renesanční radnicí, barokními kašnami a renesančními domy s podloubími, hned vedle náměstí tvoří dominantu města farní kostel sv. Jakuba s unikátní zvonicí. Kromě toho se zde nachází zámek, bývalý piaristický klášter s kostelem sv. Františka Serafinského a synagoga. Ve městě v minulosti žila početná židovská komunita, dokladem toho jsou také dva unikátní židovské hřbitovy.

Dnes má Lipník nad Bečvou 8 505 obyvatel a je sídlem pověřeného úřadu III. stupně. Lipník nad Bečvou má ideální dopravní dostupnost ať už silniční nebo železniční. V blízkosti města se nachází středověký hrad Helfštýn, který patří k nejrozsáhlejším hradům ve střední Evropě. V posledních letech je proslulý mezinárodními setkáními uměleckých kovářů Hefaiston.

Městskou památkovou rezervaci Lipník nad Bečvou je možné si prohlédnout s průvodcem - tato služba je k dispozici od 1. května do 30. září, denně kromě pondělí. Průvodce odchází na trasu vždy v 10 a ve 14 hodin od Turistického informačního centra a zájemcům poví kromě zajímavé historie města také "drby" z minulosti - proč jezdil do Lipníka na léto Petr Vok z Rožmberka, proč totéž dělal Antonín Dvořák, kde vzal děkan Balšánek peníze na stavbu kaplí, soch a mariánského sloupu a mnoho dalšího. Na Helfštýn jezdí o sobotách a nedělích z Lipníka autovláček...


Otevírací doba

telefon +420 - 581 773 763


Kontakty


nezveřejněno


Napište nám (objednávka, rezervace, dotaz)
Váš mail:
Předmět:
Telefon:
Zpráva:

ověřovací kód
opište kód      

Hodnocení lokality návštěvníky: 6.0000 z 10.


Přihlášení       Facebook
Copyright © 2003-2020, M.Kamler, info@KrasneCesko.cz      © 1997 - 2020, TOPlist s.r.o.