Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Vsetín » lanovka » Lyžařský areál Rališka - Horní Bečva (lyžařský areál)

Lyžařský areál Rališka - Horní Bečva (lyžařský areál) [9267]




Ski areál "Rališka" na Horní Bečvě se nachází na trase silnice E 442 směr Rožnov - Bumbálka - Slovensko asi 1,3 km vpravo nad přehradou Horní Bečva. Dojezd k areálu je vyznačen směrovými tabulemi.

Umělé zasněžování v celém areálu pomocí sněhových děl zn. AREKO.

NOVINKA: 1.sedačková lanovka ve Zlínském kraji zn. Doppelmayr 2 CLF, čtyři sněžná děla ARECO, dvě sněžné rolby Kässbohrer PB 280 DW, D, půjčovna a ski servis, lyžařská škola, webová ON-LINE kamera.

Sjezdové tratě jsou ve výšce 604 - 729 m.n.m. Je zde v provozu SEDAČKOVÁ lanovka o délce 520 m s převýšením 125 m, velký lyžařský vlek TATRAPOMA o celkové délce 450 m s převýšením 100 m a menší lyžařský vlek pro začátečníky SKILL o délce 200 m a převýšením 25 m.

Sjezdové tratě jsou všechny uměle zasněžovány a osvětleny v celé délce. Zkušenější lyžaři mohou využívat těžší 550 m dlouhou hlavní sjezdovku se sedačkovou lanovkou,nebo méně náročnou 650 m dlouhou sjezdovku rovněž se sedačkovou lanovkou, lyžařské kurzy a děti využijí menší lyžařský vlek. Pro snowboardisty jsou možnosti přírodní bez umělých zařízení,pohodloná přeprava na sedačkové lanovce! 

Je zde také lyžařská škola s výukou lyžování, snowboardingu a carvingu. Škola je vedena držiteli státní licence - instruktor.

Půjčovna lyží disponuje veškerým lyžařským a snowboardovým vybavením. na  opravy je možno využít skiservis.

Bezplatné parkoviště se nachází přímo u dolních stanic sedačkové lanovky a vleků. Zaparkovaná auta je možno kontrolovat během jízdy na sjezdovce,jednoduše přímo od svého vozidla můžete přímo na lyžích na sjezdovku a opačně kdykoli ze sjezdovky až ke svému vozidlu! 

Přímo u dolích stanic lanovky a vleku se nachází občerstvení ve vytápěném objektu se 40 místy na sezení. V objektu je také vyhřívané WC.

Lyžařské svahy jsou pravidelně upravovány sněžnými pásovými vozidly zn. Kassbohrer Pisten Bully 42.280D a DW s frézou MFF. Sjezdovky jsou upravovány minimálně vždy dvakrát denně,vždy před večerním a rovněž po večerním lyžování,zajištěna vždy kvalitní úprava a to i v případě poruchy jedné z rolb!

Tradičně probíhá každý den na sedačkové lanovce pravidelné večerní lyžování, hlavně pro ty, kterým jejich zaneprázdněnost neumožňuje si zalyžovat v průběhu dne.

Provoz sedačkové lanovky i mimo zimní období po celý rok na vyhlídkové jízdy, nutno předem objednat telefonicky na tel.č.:603377029, možná i přeprava horských jízdních kol či koloběžek.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)