Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Vsetín » chata, chalupa » Valašská dřevěnica (chata)

Valašská dřevěnica (chata) [9256]


Popis | Cestovní deník | Kontakty | Mapa | Fotogalerie | Recenze | Propagace | Upravit text | Objednat ubytování
    (přímý kontakt na provozovatele)

Stylová valašská dřevěnica se nachází v krásném a malebném horském území obce Horní Bečva. Obec leží v Chráněné krajinné oblasti Beskydy 12 km východně od Rožnova pod Radhoštěm po obou březích horního toku Rožnovské (Dolní) Bečvy, která odděluje pásmo Vsetínských vrchů od Beskyd. Je to typická horská obec s nadmořskou výškou v centru 505 m. n. m. Nejvyšší vrchol je Vysoká 1024 m. n. m., horskému charakteru odpovídá i značná rozlehlost obce, v níž žije 2472 obyvatel, starší generace v typických valašských dřevěnicích, mladší pak v moderních rodinných domcích.

Centrum obce Horní Bečva je vzdáleno 4 km, potraviny 1 km, sjezdovka 300 m, přehrada 1300 m, jezdecký areál 3 km, krytý bazén 2 km, tenis 2 km.

V létě je možnost koupání, vodních sportů a rybaření v místní přehradní nádrži (5 ha). Pro milovníky cykloturistiky je zde vyznačeno mnoho kilometrů kvalitních cyklistických stezek, pro pěší turisty je velké množství značených turistických tras s nádhernými výhledy.

V zimním období jsou k dispozici běžecké trasy a kvalitní sjezdovky přímo v místě. Oblíbený lyžařský areál "U Sachovy studánky" se nachází necelých 300 m od objektu

V zimě je možné přijet až k objektu, podle dohody je možné auto garážovat.

Horní Bečva je také východiskem pro návštěvy do sousedního Slovenska.

Objekt je v přízemí rozdělen do dvou obytných částí, každá je pro 4 osoby, vchod je společný. Další obytná část je v podkroví pro 3 osoby s možností přistýlky. Celkově je možné ubytovat až 12 osob. Obytná část v přízemí je vytápěna samostatně původními kachlovými kamny, na které je připojeno vytápění celé obytné části. Topení si zajišťují návštěvníci sami. Podkroví je vytápěno akumulačníma kamny.

V zimě je možné přijet až k objektu, dle dohody je možné auto garážovat.

V chalupě je možnost vlastního vaření ve vybavené kuchyňce. Je taky možné dohodnout si stravování v jedné ze dvou nejbližších restaurací /cca. 300 m/.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)