Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Bratřínov (obec) [8771]



Obec Bratřínov se nachází přibližně 30 km jižně od Prahy. Malebná vesnička je zasazena do krásné přírody, kde se pole střídají se smíšenými lesy. Rozloha katastrálního území Bratřínova je 421 ha. Nejvyšší kótou, na severozápadním okraji katastru, je kopec Horní vrch, který má nadmořskou výšku 439 m.n.m.. Nejníže položené místo je pak potok Kocába – 235 m.n.m.. Výškový rozdíl je tedy 204 m. Lesy zaujímají 188,57 ha, z toho vyplývá, že lesnatost území je 44,76%. Nejbližším městem je 7 km vzdálený Mníšek pod Brdy. Základní škola sa nachází v Davli, do které děti dojíždí 9 km školním autobusem. V Davli je rovněž zdravotnické zařízení a pošta.

V letních měsících je okolí Bratřínova vyhledávaným cílem rekreantů a chatařů, kteří přijíždějí za čerstvým vzduchem, houbařením, či koupáním. Známá Slapská přehrada je odtud 15 km. V bratřínovském katastru najdete také trampskou osadu s letitou tradicí – Askalonu.

V roce 2010 má Bratřínov 159 trvale hlášených obyvatel. Nejvyšším číslem popisným je 75 a rostou další novostavby. Počet chat, především v údolí Kocáby je 145.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Bratřínov (obec) Praha-západ



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)