Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Královéhradecký kraj » okres Trutnov » město, městys » Špindlerův Mlýn (město)

Špindlerův Mlýn (město) [7328]



Špindlerův Mlýn leží u soutoku Labe a Dolského potoka v nadmořské výšce 710 m. n. m., žije zde okolo 1400 trvale žijících obyvatel. Výjimečné klimatické podmínky a rozmanitá horská příroda přispěly k tomu, že se Špindlerův Mlýn postupně přeměnil v jedno z nejvýznamnějších a nejvyhledávanějších středisek cestovního ruchu v České republice. Široké možnosti sportovního vyžití a možnost aktivního odpočinku jsou hlavními důvody, proč se Špindlerův Mlýn stal celoročně navštěvovanou lokalitou. Špindlerův Mlýn je nejen ideálním místem pro všechny druhy zimních sportů, lyžování především, ale nabízí také jedinečné možnosti vysokohorské turistiky (horská údolí a hřebeny jsou zpřístupněny sedačkovými lanovkami Medvědín a Pláň), cykloturistiky a vodních sportů.

Nejstarší část obce Špindlerova Mlýna je Svatý Petr, který je zmíňován už v 16. století v souvislosti s dolováním rud na úbočích Kozích hřbetů a Stohu, podobně jako Labská (dříve Krausovy Boudy), kde se usadili dřevaři z alpských zemí pověření horním hejtmanem Kryštofem z Gendorfu těžbou a dopravou dřeva pro vrchlabské panství. Od druhé poloviny 19. století zaznamenal Špindlerův Mlýn výrazný rozvoj vzhledem k rozmachu cestovního ruchu, turistiky a zimních sportů.

Špindlerův Mlýn Vám nabízí nepřeberné množství sportovních aktivit v každou roční dobu. Skiareál Špindlerův Mlýn je nejvýznamnějším zimním střediskem v České republice. Každým rokem je spolupořadatelem několika významných světových sportovních akcí. V zimní sezóně celý areál Špindlerův Mlýn, který se skládá z několika středisek (Svatý Petr - Hromovka, Medvědín, Horní Mísečky, LV Davidovka, LV Labská, vleky Horal a Krakonoš) navštíví kolem 750 tisíc klientů. Skiareál Špindlerův Mlýn provozuje 4 lanové dráhy a 11 lyžařských vleků ve Špindlerově Mlýně a na Horních Mísečkách, celkem 25 km sjezdových tratí, z kterých je 85% možno v případě nepříznivých sněhových podmínek technicky vysněžit. Ski pas zakoupený na kterékoliv pokladně je možno využít na všech lanových drahách a lyžařských vlecích.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
město, městys Špindlerův Mlýn (město) Trutnov



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)