Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Chodouny (obec) [5862]



Pravidelná a uzavřená zástavba kolem čtvercové návsi ukazuje na návesní typ sídla, jehož vznik můžeme ve shodě s prvními písemnými zmínkami datovat do první poloviny 13. století.

Sídelní útvar (obec) tvoří dvě prostorově nesouvisející obce o celkové rozloze cca 999 ha. Obec leží na pravém břehu Labe, 6 km severně od Roudnice nad Labem. Okresní město Litoměřice je vzdáleno cca 14 km.

Občanská vybavenost
Její kvalita a nabídka v místě odpovídá významu sídla. Dostupnost další vybavenosti je s ohledem na polohu sídla dobrá. Větší nabídka závisí na poptávce a rozvoji sídla.

Dopravní obslužnost
je ve vztahu k sídlům vyššího významu (Roudnice,Litoměřice) dobrá, příznivé je i napojení na nadregionální dopravní trasy (D 8).

Ekonomická základna
Pozitivní je význam v místě poměrně silně zastoupeného soukromého sektoru, dobré podmínky, vysoká úroveň a tradice zemědělské výroby. Výhodou je dostupnost širokého spektra možností ekonomické aktivity (Roudnice, Litoměřice).

Bytová výstavba
Možnosti rozvoje jsou velmi dobré. Potencionální lokality pro novou výstavbu je možno dobře napojit na místní komunikace i sítě technické infrastruktury. Plochý terén bez přirozených omezení umožňuje realizovat kvalitní a efektivní schémata zástavby.

Mateřská škola
Postavena v Chodounech v roce 1982 s kapacitou 60 míst.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Chodouny (obec) Litoměřice



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)