Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Seč (město) [5254]



První písemná zpráva pochází z roku 1318. Město se nachází v nadmořské výšce 532 metrů. Na území žije 1686 obyvatel.

Město Seč se nachází asi 16 km jihozápadně od Chrudimi, leží v samotném centru Železných hor. Nadmořská výška 532 m/ m.je na náměstí, nejvyšší kóta, ze které je nádherný výhled do okolí, leží ve výšce 556 m/m. (Hladina přehradní nádrže při plném stavu vody je ve 495 m/m.) Rekreační oblast Seč je největší a nejvyhledávanější rekreační oblastí v Pardubickém kraji. Město Seč leží na okraji Pardubického kraje, katastrem bezprostředně sousedí se Středočeským krajem a krajem Vysočina.

Leží uprostřed malebné přírody v centru Železných hor, na okraji Českomoravské vrchoviny se zachovalými lesy, skalami, potoky, s několika chráněnými územími, s naučnými stezkami. V Seči a nedalekém okolí je mnoho historických budov a památek, několik hradů a zámků, rozhledny, skanzen a mnoho dalších sportovních i kulturních zařízení. Přijeďte svou dovolenou strávit na březích sečské přehrady. Jsou zde možnosti přírodního koupání i koupání v bazénech, potápění, rybolovu, surfování, jachtaření atd. Hluboké lesy protíná množství turistických, cyklistických a běžkařských tras a stezek, nechybí ani koňské stezky. V zimně jsou možnosti sjezdového lyžování a snowbordování na nedalekých sjezdovkách, rovněž místní běžkařské tratě jsou pravidelně upravovány. Stravování a občerstvení je možné v příjemných restauracích, hostincích, ve –stáncích s rychlým občerstvením a v pizzeriích. V sečské rekreační oblasti je značná ubytovací kapacita, jsou zde autokempy, tábořiště, hotely, penziony, ubytovny, je možné ubytovat se i v soukromí nebo v chatách.

Vlajka: list dělený šikmým bílým pruhem širokým jednu pětinu šířky listu na žerďové červené a vlající modré pole. V červeném poli bílá lilie. Poměr šířky k délce listu je 2:3.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Seč (obec) Plzeň-jih
město, městys Seč (město) Chrudim
obec, osada Vidlatá Seč (obec) Svitavy
obec, osada Seč (osada) Prostějov



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)