Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Pardubický kraj » okres Chrudim » obec, část obce (osada) » Rabštejnská Lhota (obec)

Rabštejnská Lhota (obec) [5248]



Území obce je tvořeno dvěma katastrálními územími a to katastrálním územím Rabštejnská Lhota a Smrkový Týnec a třemi místními části - Rabštejnská Lhota, Rabštejn a Smrkový Týnec. Průměrná nadmořská výška obce je asi 350 m. Území se nachází v klimatickém regionu č. 3 – teplém a mírně vlhkém, s průměrnou teplotou 8,2oC, s průměrným úhrnem srážek 622mm a převládajícími západními větry.

Na návsi, která tvoří centrum obce, je umístěna malá zvonička. V její blízkosti je rovněž umístěn pomník z první světové války. Místní občané využívají tuto travnatou náves ozdobenou okrasnými keři a stromy jako místo svého shromažďování.

Obec má zpracovanou územní studii. Z ní vyplývá přirozená a logická možnost poměrně rozsáhlé výstavby dalších rodinných domů včetně souvisejících vybaveností.

V obci působí samostatná zájmová dětská organizace „Vlčata“, která vyvíjí všestrannou zájmovou činnost – divadelní představení, vánoční besídky, hry pro děti i mládež, soutěže, vycházky do přírody, výlety, lyžařské zájezd, tábory, orientační závody.

Pravidelnou činnost vyvíjí místní knihovna. Aby v budoucnu nebylo zapomenuto na minulost obce, je psána obecní kronika, dále kronika školy a kronika hasičského sboru.

Rabštejnská Lhota je proslulá svými kvalitními tenisovými kurty. Každoročně se na dvou kurtech pořádají turnaje v dvouhře i čtyřhře. Kurty jsou rovněž hojně využívány v období rekreací, kdy návštěvníci zavítají do Rabštejnské Lhoty, aby využili možnosti koupání v místní víceúčelové vodní nádrži.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Rabštejnská Lhota (obec) Chrudim



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)