Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Kyjov (město) [4980]



Dnešní Kyjov je centrem sklářství a jako obec s rozšířenou působností i partnerem pro dalších 41 obcí správního území Kyjovska, které jsou především orientovány na ovocnářství a zelinářství. Chloubou regionu je vinařství, ve kterém jsou z pokolení na pokolení předávány zkušenosti vinařských mistrů. Neobyčejně kvalitní svou chutí, vůní a jiskrností jsou zejména bílá vína.

Třináctitisícový Kyjov dýchá bohatým kulturním životem. Široké spektrum pořadů se vine od vážné hudby, přes divadlo a kino k jazzu, folku až k velmi živému folklornímu dění plnému přirozeně představovaných lidových prvků.

Město každoročně pulzuje vážnou hudbou v červnu, kdy jsou nabízeny koncerty Mezinárodního hudebního festivalu třinácti moravských měst CONCENTUS MORAVIAE. Festival představuje skvělé mladé interprety a také premiéry děl světových autorů. Svou úrovní a promyšlenou dramaturgií směřuje přehlídka mezi nejvýznamnější festivaly v Evropě.

Kyjov je srdcem folklorního regionu Dolňácka, ve kterém se tradice lidové slovesnosti, písní a muzikantství dochovaly takřka v původním stavu. Život na Kyjovsku je promítnut i do největší slavnosti regionu Slováckého roku. Tento festival, který je otcem folklorních festivalů v České republice, se pořádá pravidelně ve čtyřletém cyklu již od roku 1921. Slavnost v lidových krojích se zpěvem při cimbálové muzice a posezení u sklenky dobrého vína vás jistě vtáhne do atmosféry příštího Slováckého roku, který se bude konat v roce 2011.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Kyjov (obec) Havlíčkův Brod
město, městys Kyjov (město) Hodonín
obec, osada Kyjov (obec) Žďár nad Sázavou
obec, osada Kyjov (osada) Děčín



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)