Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Písek » muzeum, galerie » Hravé peklo - Bernartice (galerie)

Hravé peklo - Bernartice (galerie) [47594]



ať už peklo bylo nebo nebylo...

U nás ho najdete.
Najdete - Peklo skutečné, pohádkové a Satanovu hvězdárnu. Pohrajete si s bouřkostrojem, kolem smůly, ďáblovou palicí a dalšími vychytávkami.
Ve zvláštní expozici najdete
Ďáblovu bibli a lebku neandrtálského čerta

Hravé peklo vzniklo jako galerie, která se nachází na trase Písek-Tábor v obci Bernartice. Městys Bernartice v jižních Čechách je křižovatkou mezi městy Písek, Tábor, Týn nad Vltavou, Milevsko a Bechyně. V Bernarticích najdete restaurace, bufet i zmrzlinu. Do Hravého pekla se dostanete autem, na kole i pěšky ze všech měst. Galerie Hravé peklo je umístěna v budově Husovy kaple a tím je jedinečná nejen v ČR, ale i na celém světě. Kaple pochází z roku 1926 a od doby výstavby je původní. Opravena byla pouze střecha. Uvnitř kaple byla instalována expozice pekla, která byla později rozšířena o nejznámější pohádky. Peklo můžete navštívit po celý rok. Kdy a kam už víte. Součástí pekla je sklepení.

Uvnitř Vás čeká pekelná recepce s věznicí na zlobivé rodiče, kam mohou děti rodiče zaparkovat a užít si výlet do pekla samy. Součástí recepce je i muzejní expozice věnovaná špičkářství v Bernarticích. Špičkářství jako obor soustružnictví bylo v Čechách zavedeno právě v Bernarticích. Špičky a součástky dýmek se vyvážely do celého světa. Z recepce vstoupíte do tajemných pekelných chodeb a ani neuvěříte, že nejste s dětmi v jeskyni. Temné peklo procházejí rodiče s dětmi sami a je uděláno tak, že si v něm mohou děti hrát. Vyzkoušejí váhu, knihu hříchů, bouřkostroj a další věci. V pekle jsou čerti ryze české povahy, čerty typu krampus u nás nečekejte. Figury jsou inspirovány nejznámějšími pohádkami. I když s čerty nejsou žerty, v Hravém pekle se děti pobaví. Nedílnou součástí pekla je i replika Ďáblovy bible a jediná nalezená lebka čerta na světě.

Rozhodnete-li se navštívit Hravé peklo Bernartice, ať už přijdete pěšky nebo přijedete na kole, či jiným dopravním prostředkem, zažijete jedinečný adrenalinový zážitek plný zábavy. Když nevíte, kam v jižních Čechách, utečte z nudy do pekla a pohádek. Omlouváme se předem hendikepovaným návštěvníkům, ale peklo není bezbariérové. Pro turisty, návštěvníky i cestovatele máme připravené originální turistické razítko i samolepky, které jim rádi dáme do jejich turistických knížek, památníků a podobně.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)