Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Dubnice (obec) [4553]



Obec Dubnice leží v Libereckém kraji, v okrese Česká Lípa mezi městy Stráž pod Ralskem a Jablonné v Podještědí. Rozkládá se kolem Dubnického potoka v délce 4 km v nadmořské výšce 310 m nad mořem, v katastrálním území Dubnice pod Ralskem na celkem 24 km2.

V roce 1990 převzala Dubnice svou správu od Stráže pod Ralskem a stala se samostatnou obcí.

Počet obyvatel ke konci roku 2011 dosáhl 646.

V obci fungují služby pro obyvatele na dobré úrovni. Je zde Mateřská a Základní škola, pošta, ordinace lékaře - MUDr. Karel Knejzlík, obchod se smíšeným zbožím a dvě hospody.

Pracují zde také některé spolky. Asi nejpočetnější je Myslivecké sdružení Šesterák. Sportem - hlavně fotbalem se zabývá TJ Dubnice.

Při Obecním úřadě Dubnice pracuje také SPOZ (Svaz pro občanské záležitosti), který zajišťuje akce pro děti (karneval, dětský den, mikulášskou nadílku), důchodce (blahopřání k životním jubileím) i pro ostatní občany obce. Každý rok na podzim se koná "vítání občánků".  V roce 2012 jsme uvítali do života 5 narozených dětí. Pořádá také pravidelné cvičení pro ženy v tělocvičně místní Základní školy. V obci, v budově Základní školy, se nachází knihovna, kterou vede ředitelka ZŠ.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Dubnice (obec) Česká Lípa
obec, osada Dubnice (osada) Bruntál



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)