Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihomoravský kraj » okres Břeclav » muzeum, galerie » Muzeum hraček - Lednice (muzeum)

Muzeum hraček - Lednice (muzeum) [45073]




Muzeum hraček Lednice – kdo jsme? Přemýšlíte, kam ještě na výlet v Lednici? Muzeum hraček se nachází v původním rodinném domě historického centra Lednice. Expozice Vám dá nahlédnout do historie hraček - do té dávné, i do té nedávné. Seznámíte se s vývojem hraček i hračkářských materiálů a s nejznámějšími hračkářskými firmami a osobnostmi minulých dvou století. Kromě té trochy vzdělání si ale také hodně zavzpomínáte a poznáte spoustu zajímavých osobních příběhů. Schválně, která hračka byla v dětství ta Vaše nejoblíbenější?

Expozice je rozdělena do několika částí, v nichž si můžete prohlédnout hračky přibližně z let 1860-1989. Náš úplně nejstarší exponát jsou puzzle z roku 1790. Dále Vám ukážeme laternu magiku z roku 1890, plyšové medvídky z 20. let a z té modernější doby například první panenky Barbie z let 60., sbírku angličáků Matchbox, nebo hračky z filmu Toy Story. Na své si zkrátka přijdou jak milovníci dob první republiky a starších, tak obdivovatelé retra, či školy, pro které nabízíme edukační programy.

Muzeum hraček Lednice prezentuje sbírku zapálené rodiny sběratelů. Když budete mít štěstí, rádi vás osobně nostalgickým zážitkem provedeme. 🙂 Sběratelství se i nadále věnujeme a rádi adoptujeme, odkoupíme, nebo pomůžeme identifikovat i vaše hračky (více zde). Rádi pro Vás také zajistíme výstavu na míru.

Vedle muzea nabízíme také rodinné ubytování ve dvou útulných apartmánech se zahradním posezením. Lednicko-valtický areál u nás budete mít jako na dlani. Za pomoc s realizací muzea patří díky celé naší rodině a především manželům Pecháčkových z Rychnovského muzea hraček, kteří poradili spoustu tipů a triků. Dále patří velké díky manželům Koláčkovým za grafické práce a webové stránky a slečně Zuzaně Jankovičové za grafickou výpomoc a tiskové služby. Závěrem díky všem našim příznivcům Rodina Žůrkova


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)