Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Kašnice (obec) [4503]



Kašnice je nejmladší a nejmenší obcí klobouckého regionu. Nachází se po obou stranách silnice Brno - Hodonín. Kašnice byla založena 30. 6. 1785 ředitelem státních panství, svobodným pánem Kaschnitzem z Veinbergu. První osídlenci pocházeli z Čech od Chrudimi.

        Po druhé světové válce patřila obec správně pod Klobouky u Brna. V roce 1989 díky sametové revoluci občané Kašnice pocítili potřebu opět se osamostatnit od Klobouk u Brna. Začátkem roku 1990 proběhlo v obci referendum, v němž se většina obyvatel rozhodla pro samostatnost obce. V červnu roku 1990 došlo k administrativnímu oddělení obce od Klobouk. V listopadu roku 1990 byly volby do obecního zastupitelstva a starostkou již samostatné obce byla zvolena paní Jana Tichlerová.

        Především díky paní Tichlerové se toho na Kašnici mnohé změnilo. Nové veřejné osvětlení, úpravy tenisového a dětského hřiště, zámková dlažba na chodnících v obci, nový vodovod, úprava okolí hřbitova, přestavba radnice, nové radniční hodiny, obnovení tradice krojovaných hodů atd.

        Nyní se tato nejmenší obec bývalého okresu Břeclav může pyšnit jedním z nejmladších starostů v republice - Jiřím Hájkem. Popřejme mu hodně zdaru do dalšího zvelebování naší obce, zejména připojení kanalizace na nově budovanou čistírnu odpadních vod, což je společný projekt s Kloboukami. ČOV se staví u železničního přejezdu pod Kašnicí.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Kašnice (obec) Břeclav



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)