Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Cheb » pension » Statek Salajna (penzion)

Statek Salajna (penzion) [44811]




V DNEŠNÍ VELMI HEKTICKÉ DOBĚ NABÍZÍ PENZION STATEK SALAJNA PŘEDEVŠÍM ZASTAVENÍ, KLID A POHODU V ROMANTICKÉM VESNICKÉM PROSTŘEDÍ.

Statek byl budován s citem, precizně a ve vysokém řemeslném standardu. Zařízení interiéru bylo rovněž vybráno velice pečlivě, každý kus nábytku má, stejně jako celý statek, svou historii.

Že se jedná o zdařilou rekonstrukci kulturní památky svědčí nominace a následné ohodnocení v soutěži Stavby Karlovarského kraje 2014, kde jsme se umístili na prvním místě pro oblast zachráněné památky.

Součástí statku jsou tři budovy, které tvoří téměř uzavřený dvůr. V hlavní, hrázděné budově se nachází penzion. Druhá budova, která kdysi sloužila jako stáj, je prozatím nevyužívaná. Zde je naším záměrem do budoucna zřízení malého wellness. Třetí budova je otevřená kolna, kde je umístěna malá expozice starého zemědělského, řemeslného a domácí nářadí a náčiní.

V penzionu jsou dva mezonetové apartmány, dva samostatné pokoje a velká společenská místnost. Všechny prostory statku mají WIFI připojení. Celý objekt je ekologicky vytápěn tepelným čerpadlem země – voda. Celková kapacita penzionu je 18 lůžek, tři volně přemístitelné přistýlky a rozkládací gauč pro dvě osoby. Penzion disponuje také dětskými postýlkami a jídelními židličkami.

V hlavní místnosti lze navodit příjemnou domáckou atmosféru přitápěním v nádherných kachlových kamnech. Komfort těchto kamen přináší i možnosti spaní „na peci“ na pravých ovčích kůžích, což může být pro návštěvníky nezapomenutelných zážitkem. Další raritou těchto kamen je zabudovaný kamnovec, který se kdysi využíval pro ohřev vody a byl nepostradatelnou součástí každé kuchyně.

Ve společenské místnosti je velká, plně vybavená kuchyně, jídelna a příjemný odpočinkový koutek. Tato místnost je vybavená televizorem. Pro společenskou místnost slouží samostatné WC.

Statek je ze tří stran obklopen oplocenou zahradou, jejíž dominantou je rybník s množstvím různých druhů ryb (pstruzi, kapři, úhoři a líni).

Zbývající stranu zahrady tvoří Šitbořský potok, který poskytuje mnoho zábavy především dětem a stává se příjemným místem pro relaxaci dospělých. Potok je oficiálním rybářským revírem (č. revíru 433021).

Areál penzionu nabízí několik možností příjemného venkovního posezení. Při nepřízni počasí je možné využití krytého sezení. Pokud neprší, nabízíme posezení u ohniště nebo kdekoli jinde na rozlehlém pozemku zahrady.

Otevřená dřevěná kolna byla kdysi neodmyslitelná součást každého statku. Stály zde zemědělské stroje, nářadí, uchovávalo se zde seno. V současné době je v nově vybudované kolně (repliky původní) umístěna malá expozice historického řemeslného a zemědělského nářadí.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)