Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Kroměříž » hotel, hostel » Hotel Purkmistr - Kroměříž (hotel)

Hotel Purkmistr - Kroměříž (hotel) [44411]

UNESCO


Hotel Purkmistr se nachází vedle světoznámého arcibiskupského zámku (natáčel se zde např.film AMADEUS od režiséra Miloše Formana). K procházce vás určitě zláká i Podzámecká zahrada, která je skutečným historickým klenotem. V zámku a přilehlých zahradách není problém strávit celý den. Další významnou dominantou města je KVĚTNÁ ZAHRADA, kde uvidíte dokonale upravené záhony, kolonádu, rotundu, celoročně jsou v provozu dva skleníky – tropický a studený. Z Kroměříže směrem na sever můžete uskutečnit příjemnou procházku kolem řeky Moravy a směrem na východ můžete navštívit skanzen v Rymicích, dále Tlumačovské rybníky a větrný mlýn.

Založení domu se předpokládá v první polovině 15.století, ale vzhledem k poškození městského archivu během třicetileté války, jsou dochované údaje až od r.1612. Z plejády vlastníků je nejvýznamnější Jan Adam Lontano, který se podílel na zásadních úpravách nemovitosti a později se stal i purkmistrem (starostou) města. Z tohoto historického faktu vychází název hotelu. Později se vystřídala řada měšťanů, kteří dům vlastnili, až se v r.1948 stalo vlastníkem město Kroměříž.

V r.2007 objekt koupila společnost SMO a.s. a domu, který vyžadoval rozsáhlou rekonstrukci, vdechl zpět jeho unikátnost a navíc nabízí široké veřejnosti přístup do této kulturní památky, kde si mohou hosté užívat, v historickém sále přízemí objektu s nádhernou štukovou výzdobou, nabídku restaurantu, ve sklepních prostorách s kamennými klenbami pak okusit nabídku vinárny, zkrátka užít si genia loci Lontanovského domu.

Luxusní ubytování ve městě Kroměříž, které je v seznamu UNESCO díky svým kulturním a přírodním památkám vám poskytne hotel, který se nachází přímo v historickém centru města Kroměříž, v těsném sousedství arcibiskupského zámku. Svým umístěním je vhodný k ubytování při pracovních cestách i k rodinným rekreacím. Udělejte ze své svatby nezapomenutelný zážitek v luxusním prostředí hotelu Purkmistr v těsné blízkosti okouzlujících historických památek města Kroměříže. Parkování na Velkém náměstí – po předložení parkovacího lístku vám recepce proplatí parkovné do výše 60,- Kč za jeden den.

Nabízíme ubytování v 17 pokojích. Všechny pokoje jsou nekuřáckéa disponují luxusním vybavením hotelu: minibar, WIFI připojení, TV se satelitním příjmem, varná konvice, fén a další.

Pokoje typu STANDARD, PREMIUM a V.I.P. jsou 1-3 lůžkové. Jednotlivé pokoje nabízí nádherný výhled ať už na historické náměstí či na arcibiskupský zámek, liší se velikostí, cenou a vzhledem interiéru, který je jedinečný.

Využijte náš BONUS program. Bližší informace vám rádi sdělí recepční hotelu.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)