Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Benešov » muzeum, galerie » Dům přírody Blaníku - Krasovice (muzeum)

Dům přírody Blaníku - Krasovice (muzeum) [44011]



Nedaleko Kondrace pod horou Velký Blaník stojí Dům přírody Blaníku. Představuje návštěvníkům přírodu CHKO Blaník a národního geoparku Kraj blanických rytířů i slavnou blanickou legendu o spícím vojsku.

Nedaleko Krasovic pod horou Velký Blaník stojí Dům přírody Blaníku. Představuje návštěvníkům přírodu CHKO Blaník a národního geoparku Kraj blanických rytířů i slavnou blanickou legendu o spícím vojsku.

Dům přírody byl postaven v roce 2015 díky finanční podpoře Ministerstva životního prostředí z Operačního fondu „Životní prostředí“. Provozovatelem Domu přírody Blaníku je Český svaz ochránců přírody Vlašim.

Návštěvníci zde naleznou expozici věnovanou přírodním, geologickým a kulturně historickým zajímavostem Podblanicka. Blíže poznají některé typy přírodních stanovišť v oblasti, rostliny, které zde rostou a živočichy, kteří zde žijí. Zajímavou formou se návštěvníci seznámí s legendou o blanických rytířích – průvodcem a maskotem Domu přírody Blaníku je blanický rytíř. Dům přírody nabízí jak hravé prvky pro děti, tak hlubší informace o regionu.

Nejzajímavějším a z hlediska realizace nejnáročnějším exponátem Domu přírody je interaktivní model krajiny Blanické brázdy mezi Sázavou a Mladou Vožicí. Model představuje návštěvníkům nejen tvar a strukturu této příkopové propadliny, ale také přírodní i kulturní zajímavosti na jejím území.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)