Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Žďár nad Sázavou » zajímavost » Skanzen Horácká vesnice - Bystřice nad Pernštejnem (skanzen)

Skanzen Horácká vesnice - Bystřice nad Pernštejnem (skanzen) [43646]



Chcete si vyzkoušet předtkalcovskou techniku? Zajímá Vás proces výroby lněného vlákna? Anebo si chcete umlít vlastní mouku na domácí buchty?
Pak určitě navštivte naši Horáckou vesnici, kde uvidíte repliky dobových stavení z 19. století a ukázky tradičních lidových řemesel.

Centrum EDEN v Bystřici nad Pernštejnem se návštěvníkům poprvé otevřelo v březnu roku 2015. Jedinečná tematická linka od minulosti k budoucnosti nabízí mnoho vyžití nejen pro rodiny s dětmi, či školní výlety. Navíc zde několikrát do roka pořádáme víkendové tematické akce, jako například Slavnosti moravského uzeného nebo brambor.

Dříve na místě Centra EDEN stával školní statek, dnes zde seznamujeme návštěvníky s jejich kořeny, a také s budoucností v otázce ekologie a šetrného přístupu k přírodě. Vyzkoušet si u nás můžete lidová řemesla nebo výrobu různých produktů. Naším cílem je vtáhnout návštěvníky do děje interaktivní a zábavnou formou. Neplatí u nás žádné zákazy – vše si můžete ohmatat, očichat, vyzkoušet nebo vyfotit. 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)