Přihlásit
Mobilní verze s GPS

Drahonín (obec) [4293]



 Drahonín je malebná víska ležící za branami Českomoravské vysočiny. Obec vznikla při prameni bývalého Nevěrského potoka, jako kolonizační sídlo. Historie obce sahá až do roku 1353, kdy se poprvé setkáváme se jménem Drahonín v dnešní podobě, i když v historických listinách lze první zmínky o obci nalézt již v roce 1208.

Poloha Drahonína v členité krajině Vysočiny, zřícenina hradu Košíkov, přírodní scenérie Trenckovy rokle či architektonicky významná lovecká chata jsou turistickými lákadly, kterým jen málokdo odolá. V samotné obci je pak možno shlédnout kapli Krista Krále, vysvěcenou roku 1935, v které se konají slavnostní bohoslužby.

Pro chvíle aktivního odpočinku lze využít fotbalové hřiště, koupaliště či sezónní posezení na výletišti, které v letním období ožívá nejrůznějšími kulturními akcemi. Hlavními nositeli kultury v obci jsou zejména hasičský, sportovní či myslivecký spolek a v neposlední řadě i obec sama. Pro malebnost zdejší členité krajiny, zajímavé stavby i přívětivost lidí je naše obec vyhledávána turisty a rekreanty.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie


Města, obce se stejným, nebo podobným názvem
Typ Název Vl. Zn. Okres
obec, osada Drahonín (obec) Brno-venkov



(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)