Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Karlovarský kraj » okres Sokolov » zajímavost » Pivovar Svatý Florián - Loket (pivovar)

Pivovar Svatý Florián - Loket (pivovar) [42929]



Roku 2006 se do Lokte vrátila tradice vaření piva. Právo vařit pivo udělil městu již Jan Lucemburský. Toto privilegium potvrdil roku 1352 jeho syn, císař Karel IV. a pivo se zde vařilo až do roku 1953. Nový Loketský pivovar se nachází v prostorách původní sladovny, dnešní pivnice. V lednu roku 2011 se pivovarský hotel dočkal zvětšení prostor i nabízeného sortimentů piv, nyní se v pivovaru dočkáte světlé i tmavé jedenáctky a špekového piva třináctky.

Rodinný pivovar Svatý Florián je součástí hotelu Císař Ferdinand. Suroviny pro výrobu piva jsou obilniny, voda a chmel. Po sešrotování sladu (naklíčený ječmen) následuje vystírání, tedy proces míchání sladového šrotu s vodou, které probíhá ve vystírací kádi. Poté nastává rmutování. Rmutování je proces, při kterém se látky ze sladu štěpí na složité polysacharidy a zkvasitelné cukry za postupného ohřívání. Při scezování se oddělí kapalný podíl - sladina od pevného podílu - mláta. Povařením sladiny s chmelem přechází hořké látky chmele do roztoku a výsledkem je horká mladina. Mladina je zchlazena ve vířivé kádi, zchlazená a provzdušněná mladina se přečerpá do uzavřených nerezových cylindrokonických tanků, kde jsou připraveny pivovarské kvasinky. Při kvašení dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2. Po prokvašení se ,,mladé pivo" zachladí a bez usedlých kvasnic se čerpá do ležáckých tanků, kde dozrává až několik týdnů. Během celého procesu je velmi důležité dodržovat stanovené teploty. Naše piva jsou dělaná jen z nejlepších českých surovin z oblasti Žatecka, v pivovaru se snažíme zachovat tradiční postupy výroby piva. Věříme, že naše úsilí oceníte a piva Vám zachutnají.

Nabízíme 0,5 půllitr skleněný 200,-Kč 0,3 sklenka skleněná 150,-Kč porcelánový podtácek 120,-Kč papírový tácek 25,-Kč nálepka - samolepka 25,-Kč možnost zakoupení čerstvě načepovaného piva do PET lahví K uvedené ceně je nutné připočítat poštovné.

V prostorách pivovaru Svatý Florian je k dispozici nekuřácký salónek s kapacitou 30 osob, který je vhodný pro rodinné oslavy, školení, semináře a oslavy. Nabídka tradičního piva v našem pivovaru Sbírka lázeňských kalíšků zapsána v české knize rekordů


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)