Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Mladá Boleslav » Infocentrum » Turistické informační centrum Zvířetice - Podhradí (infocentrum)

Turistické informační centrum Zvířetice - Podhradí (infocentrum) [42885]



Turistické informační centrum Zvířetice (TIC Zvířetice) v obci Podhradí vzniklo roku 2015 díky dotaci Evropské unie, v jejímž rámci došlo také k výstavbě nového mostu do zříceniny a nového vnějšího schodiště na zámeckou věž.

Budova infocentra se od svého počátku stala přirozenou základnou a zázemím veškerých současných i budoucích aktivit týkající se zříceniny Zvířetice a výchozím bodem prohlídkových okruhů projektu „Ztracený zámek“.

Expozice s galerií a fyzickým modelem

Ve vstupní chodbě expozice prvního patra odhalíte nejprve formou malé galerie tajemství starých vyobrazení zříceniny zvířetického zámku, jak je zachytil štětec malíře a pero rytců 18. a 19. století.

V hlavní expoziční místnosti v prvním patře vybavené automatickým doprovodným audioprogramem je pro Vás připravena druhá část expozice, jejíž hlavním prvkem je unikátní fyzický modelem zámku Zvířetice od Vojtěcha Nováka, který je hmatatelným protipólem virtuálního zážitku – zde si prohlédnete zvířetický zámek ještě jednou, v klidu a bez pohybu.

Poznáte zde i reálie našeho mikroregionu: Typické výrobky z orobince – tradičního řemesla Bakovska, pojizerské kroje či výrobky blízké keramické dílny.  Děti upoutá výstava starobylých loutek na pozadí motivu zvířetického zámku.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)