Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Příbram » zajímavost » Dům Natura - Příbram (ekocentrum)

Dům Natura - Příbram (ekocentrum) [42878]



Ekologické centrum Orlov o.p.s. (zkratka ECO) je od roku 2011 součástí koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Středočeského kraje. Jeho cílem je přiblížit přírodu všem zájemcům a umožnit jim seznámení s moderním přístupem k ochraně životního prostředí.

Nabízíme a realizujeme programy pro mateřské, základní i střední školy, organizace, vědecké instituce i širokou veřejnost. Usilujeme o co největší pestrost a zajímavost nabízených aktivit.

Přehled jednotlivých programů naleznete v menu pod odkazy:

Mateřské školy

První stupeň ZŠ

Druhý stupeň ZŠ

Střední školy

Veřejnost

Základní témata zpracovaná pro jednotlivá vzdělávací období:

Stromy, les,

ekosystém lesa Voda,

ekosystém rybníků, potoků, řek, mokřadů

Ekosystém louka

Farma Chovatelství

Příroda v jednotlivých ročních obdobích

Ochrana přírody Brdy Energie

Zkoumání přírody

Součástí Ekologického centra Orlov o.p.s. je i Museum Sphingidae, které vlastní druhou největší sbírkou lišajů na světě. Svým rozsahem jej předčí pouze Muzeum přírodních věd v Londýně. V současné době muzeum vlastní 1 325 druhů a celkově více jak 200 000 exemplářů. Zakladatelem muzea je český entomolog Tomáš Melichar (člen České společnosti entomologické při Akademii věd České republiky). Odbornými poradci muzea jsou Jean Haxaire (kurátor Národního muzea přírodních věd v Paříži a výzkumný pracovník montrealského Insectarium) a Ian J. Kitching (kurátor v Muzea přírodních věd v Londýně). Snahou odborného týmu muzea je přispět k celosvětovému vědeckému monitorování výskytu hmyzu, objevovat nové dosud nepopsané druhy, předávat poznatky širší veřejnosti, poskytnout diskusní platformu odborníkům z oboru a zveřejňovat výsledky jak práce muzea, tak i těch sběratelů, kteří nemají možnost své poznatky publikovat. Nedílnou součástí aktivit muzea je jeho ediční činnost. Ekologické centrum vydává odborný časopis „The European Enthomologist“. Časopis obsahuje popisy nových druhů, studie týkající se revizí systematiky čeledí hmyzu a výsledné zprávy z expedic. Muzeum pořádá pro veřejnost přednášky o metodách zachovávání neporušitelnosti muzeálních sbírek hmyzu, způsobu odchytu a dalších formách analýz odchycených vzorků. Přednášky jsou připraveny diferencovaně z hlediska hloubky výkladu témat a jsou vhodné jak pro školky, základní školy, pro školy vyšší, tak i pro širší veřejnost, kterou entomologie zajímá.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)