Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Jindřichův Hradec » víceúčelové zařízení » Lesopark U Jakuba - Valtínov (park)

Lesopark U Jakuba - Valtínov (park) [42762]


    další pojmenování: Odpočinková a relaxační zóna

V okolí rozhledny U Jakuba je rozmístěno několik dětských herních prvků, které jsou zakomponovány do repliky starého slovanského opevnění doplněné bludištěm, tajnou chodbou, bike parkem a dalšími prvky. To vše je umocněno výsadbou různých dřevin do smíšeného lesa, kde jsou jednotlivé druhy označeny tabulkami a celá tato plocha funguje jako poznávací les. Na tomto místě se turisté mohou také občerstvit a zakoupit upomínkové předměty. K dispozici je také WC, které slouží i pro imobilní návštěvníky. A aby si zde rodiče, prarodiče a ostatní doprovody našich nejmenších mohli odpočinout, je zde pro děti vybudováno mnoho herních prvků. V hlavní sezoně zde jsou pro výletníky připravené rozličné akce jako například dětské dny, přednášky, ukázky starých řemesel a mnoho dalších. Tyto přednášky budou organizovány nejen pro náhodné turisty, ale i pro školy v přírodě, seniory a rovněž toto místo bude využíváno jako přírodní učebna, právě pro zmiňované hasičské sbory s přímou možností vyzkoušet si tuto práci v reálu.

Celý projekt je navržen tak, aby se lidé všech věkových kategorií dozvěděli spoustu zajímavostí či si vyzkoušeli interaktivní herní prvky. Věříme, že díky příjemné procházce a posezení v přírodě na čerstvém vzduchu si zde odpočinou senioři i dospělí od každodenního shonu. U jednotlivých zastávek s naučnými tabulemi jsou totiž umístěna odpočívadla s posezením. Pro děti, ale i dospělé, jsou k dispozici různé interaktivní herní prvky, při kterých se děti setkají s různými přírodními materiály, vyzkouší si své znalosti o krajině, zvířatech i rostlinách. U jednotlivých zastávek si také budou moci návštěvníci vyzkoušet svou fyzickou zdatnost na různých herních prvcích jako například chůze na nízkých kůlech, chůze po lávce, šplhání po laně, ručkování a mnoho dalších. Pro snazší orientaci budou po celé délce stezek rozmístěné směrové ukazatele. Celý systém stezek a odpočinkové a relaxační zóny je bezplatný, bude naučný, praktický a hlavně bude podporovat pohyb a pobyt v přírodě a tím zvyšovat vědomosti a fyzickou kondici u všech vrstev obyvatel. Taktéž je napojen na již vybudované cyklostezky, stezky pro koně a běžecké tratě v České Kanadě. Zároveň je průkopníkem v tomto oboru a v současné době jako jediný tohoto druhu a rozsahu v České Kanadě.

LESOPARK OBSAHUJE PŘÍRODNÍ BLUDIŠTĚ S PERNÍKOVOU CHALOUPKOU, STAROSLOVANSKÉ OPEVNĚNÍ SE STRÁŽNÍMI VĚŽEMI. V OPEVNĚNÍ A KOLEM NĚJ JSOU ZABUDOVANÉ HERNÍ PRVKY. PRO ODVÁŽNÉ JE ZDE PODZEMNÍ TAJNÁ CHODBA S KOSTLIVCEM, PRO NEJMENŠÍ MÁME MALÉ PÍSKOVIŠTĚ A PRO PŘÍZNIVCE ADRENALINU JE V OKOLÍ LESOPARKU SINGLTREK (DRÁHA PRO KOLA).

VSTUP DO LESOPARKU A NA NAUČNÉ STEZKY JE ZDARMA !


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)