Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Vysočina » okres Žďár nad Sázavou » zajímavost » Modelové království - Žďár nad Sázavou (zajímavost)

Modelové království - Žďár nad Sázavou (zajímavost) [42452]




Modelové Království na ploše 55 mse nachází v suterénu, který je přístupný bočním vchodem Domu Kultury.

Při návštěvě můžete využít uzamykatelných skříněk, ve kterých si můžete odložit batohy, tašky nebo svršky. Před vstupem ke kolejišti každý návštěvník použije návleky, které po návštěvě opět vrátí do příslušného boxu. Prodej vstupenek (včetně poplatku k fotografování) se provádí na pokladně prodejny, kde také dostanete veškeré informace. 

Maximální počet návštěvníků na prohlídku je 30 osob. 

O projektu:

Tento projekt je vyjímečný tím, že stavíme co možná nejvíce podle skutečnosti. Jako Žďáráci jsme si vybrali za vzor Českomoravskou vrchovinu a její krásy, takže ústřední dominantou je žďárská stanice se svým rozsáhlým kolejištěm a vlečkou vedoucí do firmy Žďas a vlečkou ZZN. Naší snahou je co nejvíce se přiblížit realitě, ale i tak musíme dělat různé kompromisy a úpravy, i když na stavbu máme malou místnost 14x9 metrů a kolejiště bude po obvodu stěn do skoro uzavřeného písmene „U“. I tak má žďárská stanice úctyhodnou délku přes sedm metrů. 

Zprvu jsme plánovali postavit staré žďárské nádraží, ale nakonec dostaly přednost novější a hlavně známější stavby z blízkého i vzdálenějšího okolí. Šotouši se mohou například těšit na loučský viadukt dlouhý přes dva metry třicet, sportovci ocení areál s hotelem Ski a milovníci památek si budou moci prohlédnout hrad Pernštejn nebo památku UNESCO ve Žďáře nad Sázavou – kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené Hoře. Kromě stanice Žďár nad Sázavou, tak mnozí již mohli poznat, že mohou vidět i stanice Nové Město na Moravě a Nedvědice.

 


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)