Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Středočeský kraj » okres Praha-východ » koupaliště, bazén, aquapark » Koupaliště - Vyžlovka (koupaliště)

Koupaliště - Vyžlovka (koupaliště) [42399]




Platí zákaz vodění psů do areálu!

Na příjemném a klidném místě u břehu Vyžlovského rybníka je možné (kromě koupání a slunění) zahrát si ping-pong, šipky, fotbálek, plážový volejbal, kuželky či kroket.

Zásluhou občanského sdružení Vyžlovka pro děti se v roce 2006 na pláži vybudovalo dětské hřiště (dětský koutek) a díky iniciativě KC Liščí pětka – výtěžku z prodeje mediálně známého kalendáře „Vyžlovka a její krás(k)y“, má areál od roku 2009 nové beachvolejbalové hřiště. Možností, jak zde trávit volný čas, je tedy vskutku požehnaně.

Samotné koupání je pak umožněno v chovném rybníku Vyžlovský s písečným a jen velmi zvolna se svažujícím břehem (vhodné pro děti). Jelikož je rybník určen především pro chov ryb, nelze v něm chemicky upravovat vodu. Ta je však pravidelně podrobována důkladným rozborům – aktuální situaci si můžete ověřit např. na webu Krajské hygienické stanice.

Koupaliště je orientováno na jih, takže zde rozhodně není o sluneční paprsky nouze. Dostatek míst je však i ve stínu stromů – zkrátka, vybere si každý si vybere. Z travnaté pláže se navíc naskýtá nádherný pohled na okolí, především na lesy Národní přírodní rezervace Voděradské bučiny. V areálu samozřejmě nechybí ani sprcha či převlékárny.

Ztrátu kalorií lze doplnit skvělými koktejly, velkým výběrem občerstvení, alko i nealko nápojů a tradičními značkami českého piva za přijatelné ceny. Součástí restaurace je i venkovní zahrádka na terase s vyhlídkou na rybník a okolí, bar a diskotékový sál.

Mimo výše zmíněné aktivity hostí areál u rybníka i řadu kulturních, resp. sportovních akcí. Za všechny jmenujme například triatlon „Železný muž“ (červenec / srpen) nebo koncert skupiny Tři sestry (srpen).

Koupaliště Vyžlovka tedy představuje téměř ideální místo pro odpočinek v přírodě, na dosah hlubokých lesů a jen několik km od hlavního města. Parkování je před vstupem do areálu zdarma a pokud nechcete brát auto, dostanete se sem pravidelnými příměstskými linkami PID ze stanice Praha-Háje č. 381, 382 a 387


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)