Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Strakonice » hotel, hostel » Zájezdní hostinec - Sedlice (hostinec)

Zájezdní hostinec - Sedlice (hostinec) [41561]

Kulturní památka (KP)
    další pojmenování: Hotel Na Velké Hospodě


Bývalý Šternberský honosný dům, dnes hostinec, zřejmě pochází z 2. pol. 16. století s pozdějšími úpravami v 17. století

Objekt se nachází na území městské památkové zóny Sedlice. Bývalý panský Šternberský dům čp. 140 je situován uprostřed obce, v JV koutu náměstí T. G. Masaryka, podél hlavní komunikace do Blatné a Písku. Panský dům - hostinec se nachází v řadové zástavbě domů. Hlavní průčelí je orientováno k západu do náměstí a je tvořeno podélnou fasádou patrového hostince s navazující vjezdovou branou, s polokruhovým vjezdem. Památková ochrana se vztahuje na vlastní patrovou budovu hostince s mansardovou střechou a na vjezdovou bránu na severní straně a na pozemek st.parc.č. 75/1. Patrový přístavek s terasou u východní fasády je novodobým prvkem a nevztahuje se na něj památková ochrana. Ve dvoře jsou nové přístavky, přístřešky, budovy, bazény, ohradní zdi, na které se nevztahuje památková ochrana. Dům slouží jako restaurace v přízemí a v patře jsou pokoje pro ubytování. ze 17. století, na kterém se dochovalo psaníčkové sgrafito s okenními šambránami a s frontony, se znaky a s festony.

Dnes je provozován jako hotel s restaurací.

V restauraci Vám nabízí celodenní stravování, českou i mezinárodní kuchyni, studená, teplá i hotová jídla, minutky. V letních měsících je k dispozici zahradní restaurace. Vinárna s kapacitou 30 osob nabízí také možnost pořádání soukromých akcí (svatby, oslavy, školení, večírky), uzavřená společnost.

Ubytovací kapacita hotelu je 25 míst v 7-mi pokojích. K dispozici jsou 2 až 5 lůžkové pokoje, každý s vlastním sociálním zařízením (WC, sprchový kout), TV.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)