Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Jihočeský kraj » okres Strakonice » restaurace, hostinec » Zájezdní hostinec Labuť - Myštice (restaurace)

Zájezdní hostinec Labuť - Myštice (restaurace) [41528]

Kulturní památka (KP)

Původně zřejmě středověký objekt (kamenný valený sklípek) byl v renesanci v 16. století přestavěn, další přestavby v baroku, v 19. století a hlavně ve druhé polovině 20. století (1971-1975). Budova v roce 1945 byla v dezolátním stavu a v roce 1969 měla být provedena její demolice. Na základě těchto skutečností byl vypracován projekt rekonstrukce, podle kterého byl objekt adaptován na turistickou ubytovnu a to v letech 1971 - 1975.

Velmi hodnotný a starobylý bývalý zájezdní hostinec čp. 7 je nepřehlédnutelným a díky patrovému polovalbovému štítu s barokním lemováním urbanisticky působivým prvkem na jižním okraji obce Myštice. Tento zachovalý unikátní objekt dokumentuje způsob života na vesnici, především specifickou typologií, kde v přízemí je vlastní hostinec a v patře jsou obytné prostory. Díky vcelku citlivým úpravám se dochoval autentický archaický výraz domu. Památková hodnota spočívá v zachování původního stavebního objemu a především v historicky a umělecky cenné vstupní hale a prostoru hostince, v částečně dochované dispozici a v dochovaných trámových stropech, klenbě a krovu. Svým umístěním a charakterem, památkovou a historickou podstatou a technickou hodnotou je bývalý zájezdní hostinec cenným dokladem a odpovídá pojetí kulturní památky.

Ubytování Pokoje Dispozice 2lůžkový sprcha, umyvadlo, wc na chodbě 3lůžkový sprcha, umyvadlo, wc na chodbě 4lůžkový sprcha, umyvadlo, wc Pozn.: celoročně, maximální kapacita 12 lůžek, Wi–Fi

Ceník Dospělí a mládež 250 Kč osoba/noc Snídaně 80 Kč – v restauraci hostince od 8.00 do 10.00. Lze dohodnout jiný čas. Úschovna kol v uzamčených prostorách hostince. K dispozici jsou 2 parkoviště – vedle a naproti hostinci. Po domluvě možno parkovat přímo ve dvoře hostince.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)