Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Vsetín » lyžařský vlek, snowpark » Ski areál Soláň - Vrchol (lyžařské středisko)

Ski areál Soláň - Vrchol (lyžařské středisko) [41428]




Ski areál Soláň - Vrchol se nachází na severovýchodních svazích Soláně, uprostřed pohoří Vsetínské vrchy, v nadmořské výšce 861 m n. m. Celý areál se rozprostírá mezi dvěma vrcholy, Soláněm a Gigulou, s krásným výhledem na hory Radhošť, Smrk a Lysou horu. Areál s více než třicetiletou tradicí je s necelými 4 km sjezdovek největším lyžařským areálem na Vsetínsku.

Součástí areálu jsou čtyři vleky a sedm sjezdovek různých obtížností. Vyberou si zde jak začátečníci, tak zkušení lyžaři. Dvě sjezdovky nižší obtížnosti, z nichž jedna je dětské lano pro nejmenší, jsou vhodné především pro rodiny s malými dětmi, jejichž ratolesti se učí lyžovat. Pro náročné lyžaře areál nabízí černou sjezdovku Kamikaze. Variace sjezdovek je tudíž velmi vhodná jak pro lyžování s dětmi, tak pro lyžařské kurzy.

Ski areálem probíhá také běžkařská hřebenová trasa ze Vsackého Cábu přes vrchol Gigula až na Bumbálku.

Součástí areálu jsou dvě stravovací zařízení. Tím prvním je bufet v Horské chatě Soláňka, který nabízí posezení u krbu a teplá jídla dle nabídky a jejíž součástí je také venkovní terasa s výhledem na sjezdovky. Na vrcholu sjezdovky FIS se dále nachází bufet Gigula s venkovním posezením.

Dalším partnerským ubytovacím zařízením je Horský hotel Soláň, který nabízí komfortní ubytování ve zrekonstruovaných pokojích s nádherným výhledem do údolí Velkých Karlovic a na vrcholky Javorníků.

Horská chata Soláňka dále nabízí skupinové ubytování přímo “na kopci” pro širokou veřejnost, lyžařské kurzy a soustředění.

Využít lze také skibus, který odjíždí od Horského hotelu Soláň, kde je však parkování možné pouze pro hotelové hosty. Další zastávka skibusu je u Horského hotelu Čarták, kterou může využít široká veřejnost.

Areál je uměle zasněžován. Pro návštěvníky areálu je parkování u chaty Soláňka, na parkovišti “U Cukrářů” a na parkovišti “U Valů” zdarma. Využít lze také skibus, který odjíždí od Horského hotelu Soláň, kde je však parkování možné pouze pro hotelové hosty.

Akceptujeme slevové karty ISIC, IYTC, ITIC a ALIVE což v praxi znamená výrazné slevy nejen pro studenty a učitele.

 

Sjezdovky

Sjezdové

Ski areál Soláň - Vrchol nabízí sedm sjezdovek různých obtížností, které jsou vhodné pro celou rodinu. Součástí ski areálu jsou dvě černé, dvě červené a tři modré sjezdovky.

Závodní sjezdovka s názvem “Kamikaze” je vhodná pro zkušené lyžaře, kteří si troufnou na sjezdovku s parametry světového formátu. Nejdelší sjezdovkou ve ski areálu je sjezdovka FIS, která svým profilem a délkou představuje zlatou střední cestu pro všechny lyžaře, od mírně pokročilých až po profesionály. Součástí areálu je také sjezdovka s názvem Přibližovací, která je opatřena lanovým vlekem pro nejmenší. Pro začátečníky je dále velmi vhodná sjezdovka Turistická (FIS), která svým mírným sklonem a velkou šířkou představuje vhodnou volbu pro lyžaře, kteří si zatím svým stylem nejsou jisti.

Uměle zasněžovány jsou sjezdovky Závodní - Kamikaze, FIS, Trojka a Čtverka a to po celé své délce. Osvětleny jsou sjezdovky Závodní-Kamikaze a Trojka.

Celková délka sjezdovek je 3 650 m, z nichž uměle zasněžováno je 2 150 m a celkem je osvětleno 800 m svahů.

Běžecké

Na vrcholu Gigula se lze napojit na jednu z nejkrásnějších hřebenových běžeckých tras v Beskydech. Tato hřebenovka s délkou 32 km, která vede ze Vsackého Cábu přes Soláň na Bumbálku, je po celé délce strojově upravovaná. V okolí Bumbálky na tuto trasu navazují další hřebenové trasy s překrásnými výhledy na beskydské kopce. Jednou z nich je i velmi známá výletní běžecká trasa vedoucí z Martiňáku přes Pustevny směrem na Radhošť.


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)