Přihlásit
Mobilní verze s GPS
Zlínský kraj » okres Vsetín » zajímavost » Bikepark Kyčerka - Velké Karlovice (bikepark)

Bikepark Kyčerka - Velké Karlovice (bikepark) [41409]




Bike park Kyčerka ve Velkých Karlovicích nabízí vyžití pro bajkery i bajkové začátečníky! Od 23. června 2012 jsou otevřeny 3 traily + 2 propojky a 1 výstupový trail. CELKEM 7,2 km trailů + nové traily ( oficiální otevření nových trailů 4.7.2015).

 

BIKE PARK KYČERKA nabízí velkou škálu cyklistických tras. Jedinečností našeho parku je možnost vyžití rodin s dětmi, xc/enduro jezdců, ale i freeridových bikerů. Park je situován v krásném prostředí Beskyd, ve známé turistické oblasti, v obci Velké Karlovice, 1200m od hlavního tahu Vsetín-Makov.

Bike Park je umístěn na jižním svahu v údolí Pluskovec (700 m.n.m.), disponuje kotevním vlekem (905 m) a nabízí možnost stylového pohoštění v nově sroubené valašské hospůdce a s příjemným personálem, který neodmítne žádného bikera.

Singletrail Bike Park Kyčerka je součástí, a zároveň centrálním zázemím, Specialized Bike resortu Valašsko. Tento cyklistický resort je největším svého druhu v České republice a stabilně patří mezi tři nejlepší bike resorty u nás, společně s Rychlebskými stezkami a Singltrekem pod Smrkem.

Kyčerka Singletrail Bike Park čítá 4 trasy různých obtížností, které dohromady tvoří 7,2km délky tratí.

Modrý trail "UNIVERSITY TRAIL" je stvořený pro veškerou škálu jezdců. Vyřádí se zde začátečníci tak i pokročilí jedinci, kteří mají rádi rychlou jízdu přes louky, technicky pojaté klopenky a hliněné schody. Zakončená je dlouhou dřevěnou lávkou (100 m).

Červený trail "PLAYFULL TRAIL", který je spíše pro zdatnější freeridové bikery. Je zde několik dřevěných a hliněných skoků, klopenek různých velikostí a pasáže lesem. To vše se dá samozřejmě objet tak, aby i tato trať byla sjízdná pro ostatní enduro jezdce.

Černý trail "SCRAMBLE TRAIL", který je bezkonkurenčně nejrychlejší. Nabízí různé skoky střední obtížnosti a klopenky. Také je sjízdný i pro méně zkušené, a to díky možnosti těžší pasáže objet.

Mezi těmito traily jsou propojení, tudíž můžete přejíždět mezi jednotlivými tratěmi a vytvořit si tak zábavnou kombinaci jízdy dle Vašich představ.

Nesmíme také opomenout žlutý trail "I HAVE NO MONEY", který slouží k výjezdu bez pomoci vleku.

Délka trailů

Modrý 1333m

Červený 1210m

Černý 980m

Výstupový 1257m


strana 1
    Vložení nových fotografií přidat fotografie





(c) 2003-2020 M.Kamler - KrasneCesko.cz   *  Kopírování obsahu a fotografií jen se souhlasem autorů!
Verze pro zařízení s GPS (mobily, tablety)